torna

Detall de la notícia

Imatge 3387897

L'Institut Balear de la Joventut adjudica 640 places a campaments d'estiu, 60 de les quals a infants i joves en risc d'exclusió social

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), ha adjudicat 640 places als 10 campaments d’estiu que es realitzaran aquest estiu al Campament de la Victòria (Alcúdia), depenent d’IBJove, i que pretenen complementar l’àmplia oferta que es genera des del moviment associatiu i altres empreses del sector.

En total es realitzaran 10 campaments de 7 dies de durada amb un total de 64 infants cada un i s’executaran entre el  24 de juny i el 28 de juliol. L’oferta recull activitats per a infants de 8 a 15 anys que durant el campament realitzaran tot tipus d’activitats de lleure i aventura. Les activitats compten amb projectes educatius específics i les executaran diferents entitats a través de personal qualificat.

Del total de les places, 580 s’han adjudicat via sorteig públic i tenen un cost de 110 €, mentre que la resta, amb un cost de 50 €, s’han posat a disposició dels centres de serveis socials, centres de menors i altres serveis especialitzats per tal de cobrir les necessitats de menors en risc d’exclusió social.

Aquest any el centre d’interès de les activitats es centrarà en el Patrimoni Cultural de les Illes Balears dins el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que es celebra aquest 2018. Així, les diferents activitats es faran prenent aquesta temàtica com a referència i mitjançant les metodologies pròpies de l’educació en el temps lliure.

Segons la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, “aquest és el segon any que es destinen places específiques per als infants i joves que tenen menys oportunitats de gaudir d’activitats lúdiques d’estiu, l’any passat l’experiència va ser molt positiva i volem consolidar aquesta oferta”.

Tur també afirma que “apropar el Patrimoni Cultural a través d’activitats lúdiques és una estratègia educativa perquè els infants estimin i transmetin aquells elements que ens defineixen com a poble”.