torna

Detall de la notícia

Imatge 3383464

La presidenta assisteix a la col·locació de la primera pedra de l'Hospital de Sant Joan de Déu d'Inca

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assistit a la col·locació de la primera pedra del futur Hospital Sant Joan de Déu a Inca. El nou centre s’integra en l’estratègia de cronicitat del Govern i està previst que entri en funcionament a partir de l’estiu de 2019.
 
La cap de l’executiu ha ressaltat la “passa endavant” que suposa la nova infraestructura en l’estratègia de cronicitat del Govern. “De cada vegada vivim més anys i necessitam que el sistema de salut faci front a aquesta nova realitat, oferint una atenció més adequada i molt més personalitzada”, ha indicat Armengol, qui ha afegit que per fer-ho “necessitam infraestructures”. En aquest punt, ha recordat que s’està treballant per recuperar els hospitals de Son Dureta a Mallorca, Verge del Toro a Menorca i Can Misses a Eivissa. “La nostra estratègia també és descentralitzar perquè que els ciutadans puguin tenir les instal·lacions el més a prop possible”, ha finalitzat.
 
La construcció de l’hospital suposarà una inversió d’11 milions d’euros per part de Sant Joan de Déu i permetrà donar resposta a les necessitats assistencials de la població d’Inca i de tota l’àrea de salut de Tramuntana. Aquesta inversió ha estat possible gràcies a la modificació del Decret llei 3/2013 sobre la Xarxa Hospitalària Pública, aprovat per unanimitat en el Parlament el passat mes de novembre i que permet ampliar la durada de 10 a 20 anys dels convenis singulars que manté el Servei de Salut de les Illes Balears amb els hospitals sense ànim de lucre Sant Joan de Déu i Creu Roja. Per tant, el nou hospital s’integrarà en la Xarxa Hospitalària Pública.
 
Amb aquest centre, es farà una passa més en l’acostament de serveis a la ciutadania en l’àmbit de l’atenció sociosanitària, amb una atenció integral enfocada a la recuperació de l’autonomia, especialment en l’atenció a pacients amb dany cerebral i amb malalties cròniques derivades de l’envelliment.
 
El nou hospital comptarà amb 80 llits d’hospitalització, repartits en 44 habitacions, i 20 places d’atenció en règim ambulatori, on s’atendran consultes de geriatria, traumatologia i rehabilitació, i també interconsulta (presencial o no) amb altres especialistes del centre, facultatius d’Atenció Primària i amb personal d’infermeria i gestor de casos. A més, tindrà una unitat de rehabilitació ambulatòria i domiciliària i oferirà altres serveis com farmàcia, laboratori o teleassistència, entre d’altres. També comptarà amb una escola de formació i de pacients actius i cuidadors.
 
El nou centre hospitalari seguirà el mateix model assistencial que el Sant Joan de Déu de Palma i es coordinarà amb l’Hospital d’Inca, seguint les directrius marcades pel Servei de Salut de les Illes Balears.