torna

Detall de la notícia

Imatge 3376801

140 alumnes han participat avui a una jornada per celebrar la seva feina en la prevenció de l'assetjament escolar i la resolució de conflictes

Les trobades d’alumnes mediadors 2018 de Mallorca han reunit a més de 450 alumnes en 3 jornades  

La Conselleria d’Educació i Universitat, mitjançant l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar, Convivèxit, ha organitzat les Trobades d’Alumnes Mediadors 2018 amb l'objectiu de fer públic l’agraïment a la implicació d’aquests alumnes a la tasca de la mediació, compartir experiències, crear xarxes de col·laboració entre els centres, així com facilitar el contacte entre mediadors.  

El director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, juntament amb la directora de Convivèxit, Marta Escoda, el director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló i el coordinador de Policies Tutors, Rafel Covas han assistit avui a la cloenda celebrada a l’Alberg de la Victòria del Port Alcúdia i ha felicitat als alumnes participants.

En total han estat tres jornades, durant tres divendres seguits (18, 25 de maig i 1 de juny) amb un total de 455 alumnes de 34 centres de Mallorca.

La Conselleria d'Educació i Universitat vol potenciar els programes d'èxit en la millora de la convivència escolar, en aquest sentit, la mediació entre alumnes és una eina preventiva  molt potent extesa a molts de centres educatius de les Illes Balears que funciona des de fa anys. La intenció de l'Institut per a la Convivència i l'Exit Escolar és promocionar aquesta eina i la resta de pràctiques restauratives que milloren la convivència i fan prevenció de la violència.

Tallers per conscienciar a alumnes i professors     

El programa de les jornades es centra en diferents tallers on es tracten temes  d’igualtat i relacions afectives, creativitat, jocs de simulació, en com identificar els riscs a les xares socials o l’assignatura d’empatia per conscienciar sobre el problema del Ciberbullying. Tallers que han estat impartits per experts d’entitats com Policia Tutor, educadors socials, IB Jove, IB Dona o Ben Amics, entre d’altres.

La cloenda d’aquestes jornades ha finalitzat avui amb el lliurament de diplomes als 140 alumnes de 12 centres de Mallorca (CEIP Es Puig de Lloseta, CEIP Es Pil•larí, CEIP S'Albufera, CC Es Liceu,  CEIP Es Molinar, CC CIDE, IES Albuhaira,  CC Ramon Llull, IES  Sant Marçal, IES Guillem Sagrera, CEIP Puig de Sa Morisca, CEIP Gabriel Vallseca).

Cal recordar que els serveis de mediació escolar se varen començar a incorporar puntualment a finals de la dècada dels noranta però no és fins el curs 2007/08 quan la Conselleria d’Educació fa un pla per impulsar-los. Després d’un parèntesi d’alguns anys l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar ha tornat a impulsar aquests projectes.