torna

Detall de la notícia

Imatge 3371486

Educació inicia avui el procés d'admissió als cicles formatius d'FP presencial i dual

A l’oferta ja presentada s’incorporen dos nous cicles: el grau mitjà de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo i el grau superior d’Estètica integral i benestar

A partir d’avui i fins al 29 de juny es pot sol·licitar l’admissió als cicles formatius d’FP presencial i dual per al curs 2018-2019. A l'oferta de formació professional per al curs 2018-2019 que es va presentar el passat 3 de maig s’hi afegeixen dos nous cicles: un de grau mitjà de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo, que s’impartirà en torn d’horabaixa a l’IES Juníper Serra de Palma, i un de grau superior d’Estètica integral i benestar, que s’impartirà a l’IES Francesc de Borja Moll també de Palma.

Dos nous cicles de formació professional

Pel que fa al primer cicle, les persones que n’obtenen el títol exerceixen la seva activitat professional, generalment, en empreses dedicades al manteniment d’embarcacions d’esbarjo. En canvi, els titulats en Estètica integral i benestar poden treballar en el sector  de les cures d’imatge personal, en el subsector de cures estètiques, en les àrees de tractaments estètics integrals, estètica hidrotermal,  microimplementació de pigments, depilació avançada, massatge estètic i drenatge i assessorament en tractament i productes cosmètics.

Procés d’admissió

Cal remarcar que es pot sol·licitar l’admissió als cicles formatius d’FP presencial i dual per al proper curs 2018-2019 mitjançant dos procediments:

a)     el tràmit telemàtic, al qual es pot accedir des de la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat (http://fp.caib.es).

b)     amb el model en paper de sol·licitud d’admissió als cicles formatius de formació professional.

En qualsevol cas, una vegada formalitzada la sol·licitud d’admissió, s’ha d’imprimir i, juntament amb la documentació necessària, s’ha de presentar al centre educatiu en el qual es vol cursar l’ensenyament corresponent que es demana en primer lloc.

Oferta formativa

Un dels objectius destacats de l’oferta que es va presentar a principis de maig és el de consolidar els cicles incorporats des d’inici de legislatura i continuar incorporant famílies i cicles que completin l’oferta existent. En aquest sentit, cal destacar que enguany s’incorpora una nova família a l’oferta d’FP per al curs 2018-2019, la de Química, que fins ara mai no s’havia oferit a Balears. Des del curs 2016-2017 al 2018-2019 s’hauran incorporat 47 cicles, dels quals 18 són de nova implantació.

Més de 400 cicles a totes les Illes

En total, el nou curs comptarà amb una oferta de 408 cicles formatius: 88 d’FP bàsica, 193 de grau mitjà i 126 de grau superior en totes les modalitats i règims.

Del total de cicles, 14 seran de nova implantació:

  • 4 d’FP bàsica: Arts gràfiques, Manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo, Perruqueria i estètica i Serveis administratius.
  • 5 de grau mitjà: Construcció, Cures auxiliars d’infermeria, Farmàcia i parafarmàcia, Manteniment d’embarcacions d’esbarjo i Sistemes microinformàtics en xarxa.
  • 5 de grau superior: Energies renovables, Estètica integral i benestar, Laboratori d’anàlisi i de control de qualitat, Paisatgisme i medi rural i Vitivinicultura (en modalitat dual).

FP dual

Cal tenir present que del total dels cicles formatius n’hi ha una part que es fan en la modalitat d’FP dual. Es tracta d’11 cicles diferents, dels quals 6 són de grau superior (que suposen 6 grups de primer) i 5 de grau mitjà (repartits en 8 grups de primer) que actualment suposen 203 places. En el curs 2018-2019 s’afegeix una nova família professional a l’oferta d’FP dual: la d’Indústries Alimentàries, ja que l’IES Felanitx oferirà per primera vegada el cicle de grau superior de Vitivinicultura. D’aquesta manera s’aconsegueix que l’FP dual s’imparteixi en cicles de 8 famílies professionals (les que ja s’ofereixen actualment són Administració i gestió, Electricitat i electrònica, Hoteleria i turisme, Informàtica i comunicacions, Transport i manteniment de vehicles, Agrària i Comerç i màrqueting).

Els cicles formatius de grau mitjà són ensenyaments cofinançats pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de les Illes Balears 2014-2020 i els de formació professional bàsica estan cofinançats en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació de l'FSE 2014-2020.