torna

Detall de la notícia

Imatge 3366412

El Govern avança en la creació de l'Institut d'Indústries Culturals amb una nova jornada de treball amb el sector

Avui es du a terme la primera jornada de treball amb el sector cultural que pretén definir l’estructura inicial de funcionament de l’Institut d’Indústries Culturals i els principals serveis a posar en marxa tenint en compte que, més enllà del valor economicista de la cultura, aquesta aporta un significatiu retorn social.
 
La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, que ha conclòs la jornada, ha destacat la importància de les indústries culturals en la generació d'espais per a la cohesió i el retorn social.
 
Ha encetat la jornada la directora general de Cultura, Joana Català, que ha explicat els objectius de l’ICIB. A continuació, els portaveus de la Plataforma Crea han exposat la realitat del sector empresarial en els àmbits de la cultura de les Illes Balears, i després hi ha hagut un torn obert de paraula sobre la situació actual del sector. Per la seva banda, Xavier Díaz, director general de l’Institut Català d’Empreses Culturals, ha explicat l’experiència de l’ICEC, i seguidament s’ha obert un altre torn de paraules sobre els serveis transversals que ha d’oferir l’ICIB i la seva estructura de funcionament.
 
En aquesta jornada de treball, també hi ha intervingut Edgar García, director de l’Àrea de Desenvolupament Empresarial de l’ICEC, que ha parlat sobre els models de finançament i subvencions en el sector cultural empresarial de Catalunya, i posteriorment hi ha hagut també un debat obert sobre els dubtes en relació amb les subvencions, el finançament i altres serveis de desenvolupament empresarial.
 
Fanny Tur, finalment, ha destacat que el diàleg no s'acaba amb aquesta jornada i que s'obrirà a totes les veus que hi vulguin aportar durant aquests mesos del procés.
 
Tur s'ha referit a la creació de l’ICIB i a les passes a seguir a partir d'ara per avançar en la seva posada en marxa per ajudar al sector, com es fa amb altres indústries, ha recordat.
 
Durant el capvespre està previst que Joana Català parli sobre la proposta de reestructuració del sector audiovisual de les Illes Balears i que també Francisco Vargas, director de l’Àrea Audiovisual de l’ICEC, expliqui el funcionament del sector audiovisual a Catalunya. Per acabar, es duran a terme les conclusions de la jornada; el moderador redactarà les conclusions de cada sessió perquè es puguin tenir en compte en el procés de definició de l’ICIB.