torna

Detall de la notícia

Imatge 3366382

Aleph, projecte guanyador del concurs arquitectònic de la futura residència de Maó

El projecte arquitectònic Aleph, de l'arquitecte Antonio González Liñán, ha estat el guanyador del concurs d’idees arquitectòniques per construir la nova residència per a persones amb dependència a Menorca, al qual es presentaren 27 propostes.

Durant la presentació del projecte, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha repassat els avanços fets per aquest executiu en relació amb les polítiques de dependència: “Des de principi de legislatura, el Govern tenia clar que havia de servir per retornar els drets sobretot a les persones més vulnerables”, ha indicat la presidenta, per afegir que gràcies a les polítiques del Govern “ara hi ha molts més usuaris de la Llei de dependència, encara que no hem tengut el suport necessari del Govern d'Espanya, i hem planificat inversions que són necessàries”. 

En referència a la residència de Maó, ha indicat que significarà “un bot qualitatiu i quantitatiu important per respondre a les necessitats actuals i de futur”. Per la seva banda, la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha recordat que la tramitació s'ha pogut escurçar “gràcies a la declaració d'interès autonòmic, que ha permès avançar 6 mesos els terminis previstos”. Així mateix, la consellera ha precisat que el nou equipament “comptarà amb 120 places i està previst que pugui entrar en funcionament a finals de 2020.

La presidenta Armengol i la consellera Santiago han assistit a la presentació del projecte guanyador del concurs arquitectònic acompanyades per la batlessa de Maó, Conxa Juanola, i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora. L'acte ha comptat amb la participació de l'arquitecte, que ha presentat un projecte que destaca per la creació de diversos espais exteriors d’ús comunitari. 

La batlessa de Maó ha indicat que amb aquesta residència es fan realitat dues prioritats, “donar resposta a les necessitats socials i recuperar espais i edificis en desús”. La presidenta del Consell, per la seva banda, ha recordat que “Menorca presenta una població de cada vegada més envellida” i que “aquest projecte permetrà reduir la llista d'espera a centres residencials”.

La construcció de la nova residència té un pressupost de 8,5 milions d’euros, està finançada pel Govern i oferirà 120 noves places per a persones grans en situació de dependència. S’aixecarà en un terreny dels Quarters de Santiago cedit per l’Ajuntament de Maó, mentre que el Consell de Menorca es farà càrrec de l’equipament. Es preveu que les obres de construcció s’iniciïn a mitjan de l’any que ve i estigui en funcionament el desembre de l’any 2020. 

Aquesta nova residència és un dels equipaments inclosos en el Pla d’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021 de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que preveu 750 noves places públiques de dependència.