torna

Detall de la notícia

Imatge 3366257

La Conselleria de Treball obre una línia de subvencions per a facilitar el relleu generacional en autònoms, petites i mitjanes empreses familiars

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria ha obert una línia d’ajudes per a promoure la continuïtat de les empreses a les Illes Balears, mitjançant la planificació dels processos de relleu empresarial. El conseller Iago Negueruela ha presentat avui aquesta nova línia de subvencions a la Cambra de Comerç de Mallorca, juntament amb el president de l’Associació d’Empreses Familiars de les Illes Balears, Rafel Salas, i la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó.
L’import total de la convocatòria és de 100.000 euros, i s’adreça tant a treballadors autònoms que vulguin plantejar un relleu empresarial, com a microempreses i pimes dels àmbits comercial, de serveis i industrials.
En el marc d’aquesta convocatòria se subvencionaran projectes de planificació dels processos de relleu en l’empresa com ara protocols d'empresa familiar, plans de continuïtat, o bé plans de relleu extern, quan el relleu es pretengui realitzar per part de treballadors de l'empresa.
 
Aquesta subvenció, publicada avui al BOIB, busca assegurar la continuïtat de les empreses viables, ja sigui potenciant aquesta continuïtat en l'entorn familiar o, quan no sigui possible, entre els mateixos treballadors. Entre les seves finalitats es troba també revertir processos de destrucció de les capacitats productives i el envelliment del sector a partir de polítiques orientades a millorar la competitivitat, la consolidació i el creixement del conjunt d'empreses de caràcter familiar, majoritari a les Illes. Com a conseqüència de la implementació d'aquests ajuts s'espera mantenir la continuïtat dels negocis i evitar la pèrdua d'activitat empresarial i de llocs de treball.

Despeses subvencionables
 
Aquesta línea d’ajuts subvencionarà el 50% de les despeses per imports que van des de 6.000 euros a 10.000 euros i que han de servir per finançar:

  • Les despeses de consultoria externa especialitzada per a l’elaboració del protocol d’empresa familiar o del pla de relleu.
  • Despeses notarials i en el seu cas registrals que es puguin generar.

 
Termini de presentació de les sol·licituds 
 
A partir de demà dia 30 de maig, les empreses que vulguin realitzar aquest pla de relleu generacional tindran 3 mesos per sol·licitar les subvencions. Els projectes s’han d’executar entre l’1 de gener de 2018 i el 30 de setembre de 2018.