torna

Detall de la notícia

Imatge 3366266

Convocatòria del Programa de Beques Carnet Jove de l'Institut Balear de la Joventut

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut, pretén treballar activament en les noves polítiques de joventut i impulsar-les a través del Carnet Jove com a eina de participació en la societat.
 
En aquest context, s’ha convocat novament un programa de beques dirigit a joves nascuts o residents a les Illes Balears, entre 18 i 30 anys. La convocatòria compta amb 4 beques dedicades a: acció social, arqueologia, comunicació i medi ambient.
 
Tota la informació sobre la convocatòria es pot trobar a la pàgina web del Carnet Jove, a l’enllaç http://carnetjove.caib.es/bequesaixí com els models de sol·licitud, una carta de motivacions, un currículum i la informació dels projectes que s’han de presentar per optar a cada una de les beques. El tràmit és senzill i els documents es poden enviar per correu electrònic o presentar-se a l’Àrea de Carnet Jove, al Palma Arena (c/ de l’Uruguai, s/n, Palma) fins al 29 de juny de 2018.
 

  • Beca Carnet Jove d’Acció Social. Amb la col·laboració del GREC (Grup d’Educadors de Carrer i treball amb Menors). Proposta de projecte d’intervenció social, especialment en el marc d’una de les àrees de treball del GREC: Àrea de lleure i oci.

  • Beca Carnet Jove d’Arqueologia. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montuïri i del Museu Arqueològic de Son Fornés. Projecte d’activitat didàctica relacionat amb l’arqueologia de les Illes Balears.

 

  • Beca Carnet Jove de Comunicació. Amb la col·laboració del diari Ultima Hora, a Mallorca o amb l'Editorial Menorca, SA empresa editora del Diario Menorca a Menorca, o amb el Periódico de Ibiza, SL empresa editora del Periódico de Ibiza y Formentera a Eivissa. Tres articles per a premsa escrita, un de cada un dels gèneres periodístics que es determinen en la convocatòria.

 

  • Beca Carnet Jove de Medi Ambient. Amb la col·laboració de l'Associació ecologista GOB a Mallorca, Menorca i Eivissa. Projecte d’activitat d’educació ambiental a l'àrea d'educació ambiental.

 
Per valorar totes les propostes presentades es constituirà una comissió avaluadora per a cada una de les beques, amb professionals de reconegut prestigi del sector, membres de l’empresa col·laboradora i de l’Institut Balear de la Joventut.
 
Les 5 sol·licituds que obtinguin més puntuació passaran a la prova final, que consistirà en una prova pràctica i entrevista personal, amb l’objectiu de seleccionar la persona beneficiària de la beca.
 
Finalment, es preveu que les pràctiques s’iniciïn el setembre o l’octubre de 2018 i es realitzin durant 880 hores, al llarg del període màxim d’un any, i que permetran el desenvolupament dels coneixements pràctics dels joves integrats en un equip de treball.