torna

Detall de la notícia

Imatge 3366219

La Conselleria de Cultura lliura els primers Premis del Certamen d'Espots Carnet Jove 2018

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha celebrat aquest dijous, a les 11:30 hores a la Sala Magna de l'Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, l’acte de lliurament dels premis de la primera convocatòria del Certamen d’Espots de Carnet Jove destinat als centres d’educació secundària de les Illes Balears amb l’objectiu de promocionar  el programa que promou l’Institut Balear de la Joventut (IBJove). La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i el director d'IBJove, Joan Ferrà, han presidit l'acte.

 
262 joves de secundària i els seus professors i professores han resultat finalistes del certamen, en una convocatòria en la qual han participat 19 espots de 13 centres educatius amb una participació total de 485 alumnes de secundària. D’aquests,  4 espots han estat exclosos, (1 no ha esmenat i 3 fora de termini) i 15 han estat finalistes i avui han assistit a l’acte, vint dels quals, de l’IES Balàfia d’Eivissa, ho han fet per videoconferència.
 
Aquesta convocatòria té com a finalitat fomentar la realització d’espots publicitaris del Carnet Jove per part dels centres d’educació secundària de les Illes Balears. En concret, es dirigeix a les classes d’alumnes d’edats entre 12 i 17 anys majoritàriament.
 
Els objectius principals del certamen són: augmentar el coneixement del Carnet Jove entre els centres educatius de les Illes Balears, així com fomentar l’aprenentatge d’eines audiovisuals i la creativitat dels joves mitjançant la realització audiovisual.
 
El contingut de l’espot havia d’estar relacionat amb el Carnet Jove de les Illes Balears i permetre la difusió i promoció del Programa. Els treballs s’ha presentat en format de vídeo i la duració dels espots no podia ser superior a 2 minuts ni inferior a 30 segons. El termini d’inscripcinons i de presentació de la documentació especificada a les bases va finalitzar el passat 19 de març de 2018, i posteriorment una Comissió Avaluadora, reunida l’11 d’abril, va determinar-ne el premiat i les quatre mencions especials, que són els següents:
 
L’espot guanyador del Certamen d’Espots Carnet Jove 2018 ha estat per al titulat Carnet Què? de 1r d’ESO de l’IES Joan Maria Thomàs (Palma), per la seva idea original i elaborada, l’ús ric i correcte dels recursos audiovisuals (narració publicitària adient, so i edició de les imatges treballades i adequades) i per l’efectivitat en la transmissió del missatge i la informació completa i presentada fent ús de tècniques publicitàries coherents i efectives, amb un missatge que capta l’atenció, institucional i a la vegada divertit, i que funciona des del punt de vista narratiu.  
 
El primer premi està dotat amb un import màxim de 8.000 € per a una estada amb activitats culturals, nàutiques o d’aventura, al destí seleccionat pels guanyadors. Aquesta estada l’hauran de fer els alumnes de la classe que hagin resultat premiats, juntament amb els seus professors, al llarg del 2018. L’import del premi es destina a cobrir les despeses de transport, allotjament, manutenció, activitats, monitoratge i assegurança.

El guanyador es pot veure en aquest enllaç: https://vimeo.com/260293795
 
La convocatòria, a més, va establir la possibilitat de concedir fins a un màxim de 4 mencions especials dotades amb un import màxim de 250 € cada una per a la compra d’un paquet de material per a l’enregistrament de vídeos o imatges.
 
Menció especial, per la originalitat de la idea de la personificació del Carnet Jove i el bon ús dels recursos audiovisuals, per a Un dels nostres! (1r de batxillerat, IES Llucmajor).
 
Menció especial, per la seva qualitat tècnica, i pel missatge positiu que transmet, per a Viu el Carnet Jove (1r de batxillerat, IES Mossèn Alcover).
 
Menció especial, perquè utilitza hàbilment la tècnica del stop-motion i dona una visió real sobre els adolescents actuals, De Concert Amb el Carnet Jove (1r de batxillerat A, Escola Santa Magdalena Sofia).
 
Menció especial, per la seva qualitat tècnica i per captar l’atenció de l’espectador utilitzant el sentit de l’humor i la intriga, per a L’Ascensor (4t d’ESO, IES Son Pacs).

L'espot guanyador i les mencions especials seran els espots promocionals del Carnet Jove de les Illes Balears i se’n farà difusió en els canals propis de l’Àrea de Carnet Jove, de l’Institut Balear de la Joventut, així com en altres que puguin ser d’interès per a la promoció i difusió del Carnet Jove.
 
L’acte d’entrega dels reconeixements ha estat presidit per la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, acompanyada del director d’IBJove, Joan Ferrà, i Maria Teresa Colom, del Centre d’Institucions de CaixaBank, l’entitat col·laboradora principal del programa Carnet Jove de les Illes Balears.
 
Fanny Tur ha destacat el paper del Carnet Jove de contribuir a promoure les polítiques de joventut que incentiven la participació social, el foment de la cultura, la mobilitat i l’emancipació dels joves en condicions assequibles i dignes, la qual cosa suposa donar un valor de participació social i ciutadana al Carnet Jove, a més de l’oferiment i la promoció d’avantatges i descomptes en diferents àmbits.
 
En l'actualitat, Carnet Jove té al voltant de 30.000 titulars a les Illes Balears i més de 900 establiments col·laboradors. A més, és vàlid a la resta de comunitats autònomes i a 37 països d’Europa, i compta amb més de 6.400.000 titulars i més de 60.000 descomptes.
 
La consellera Tur ha destacat la imminent publicació del nou decret de desenvolupament de la Llei de Joventut, a partir del qual es rebaixarà l’edat dels 14 anys als 12 per poder ser titulars del Carnet Jove de les Illes Balears fins a l’edat màxima, que es manté, dels 30 anys.
 
La consellera també ha volgut destacar que Carnet Jove de les Illes Balears ha estat nominat a la categoria de Relacions Públiques i Comunicació amb aquesta Convocatòria d’Espots Carnet Jove 2018 en els premis a l’excel·lència en sis categories distintes que convoca cada any EYCA, l’Associació Europea del Carnet Jove (European Youth Card Association). El proper dissabte, 9 de juny, a Cascais, Portugal, es fallaran els guanyadors de cada categoria a l’acte de cloenda de la Conferència Anual d’EYCA.
 
Centres participants

 • 1r d’ESO de l’IES Guillem Colom Casesnoves.
 • 4t d’ESO. IES Son Pacs
 • 1r de batxillerat A. Escola Santa Magdalena Sofia
 • 1r de batxillerat B. Escola Santa Magdalena Sofia
 • 3r d’ESO B. IES Aurora Picornell
 • 1r de batxillerat A. IES Mossèn Alcover
 • Classe de llatí de batxillerat. IES Son Pacs
 • 1r de batxillerat. IES Josep Maria Llompart
 • 1r de batxillerat. IES Llucmajor
 • 1r de batxillerat. Aula Balear
 • 1r de batxillerat. IES Balàfia (connexió per videoconferència)
 • Taller de cine. IES Capdepera
 • 4t d’ESO. Aula Balear
 • 1r de batxillerat. IES Mossèn Alcover
 • 1r d’ESO. IES Joan Maria Thomàs