torna

Detall de la notícia

Imatge 3365503

Resolució del jurat del concurs d'idees de dos solars a Eivissa

El passat 21 de maig  es va reunir a la sala de juntes de la seu de l’IBAVI el jurat del concurs d’idees d’arquitectura per a dos edificis públics a Platja d’en Bossa, Eivissa, seguint els criteris d’eficiència i lluita contra el canvi climàtic del projecte  Life Reusing Posidonia promogut per L’IBAVI.

El jurat, presidit per Eduard Vila Riera, director general d’Arquitectura i Habitatge, va estar format per Maria Antònia Garcías Roig, directora gerent de l’IBAVI, Antonio Martín Procopio, director del Departament Tècnic de l’IBAVI, Carles Oliver Barceló, arquitecte de l’IBAVI, Iván Torres Ramón, president de la demarcació Eivissa i Formentera del COAIB, Casimir Gòdia i Casablancas, cap del Servei Tècnic d’Habitatge de la DG d'Arquitectura i Habitatge, Albert Cuchí, director de l'escola d’arquitectura del Vallès ETSAV i Jaume Mayol, arquitecte de TEd’A i, juntament amb Irene Pérez, finalista dels premis FAD 2018

El jurat destacà el nombre de propostes rebudes, 73, i considerà que la vessant ambiental ha estat el punt de partida de molts de projectes i han reforçat la seva qualitat arquitectònica. A més, el jurat  ha valorat que l’estratègia adoptada resolgui simultàniament programa, estructura, construcció, i confort climàtic.

Els guanyadors han estat els següents:

24 HPO Av. Pere Matutes Noguera 72, de Eivissa.

CONCÈNTRIC

Autors: Adrià Guardiet Llotge i Sandra Torres Molina

Per la innovació i economia d’accessos de la tipologia, organitzada amb murs de càrrega al voltant d’un sol nucli d’escala central i 4 patis arbrats amb hivernacles mòbils.

Els 8 habitatges per replà, constituïts per cèl·lules de mida semblant d’uns 20m2 amb els programes d’estar o el pack dormitori+hivernacle constitueixen una proposta experimental però equilibrada en tots els aspectes del projecte.
Característiques parcel·la: superfície de 1.850 m2, i qualificació Zona 8 "Turística en edificació intensiva", dins de l'àmbit UA-17 (Unitat d'actuació 17), amb una edificabilitat total de 2.849,50m2, i intensitat residencial màxima de 24 habitatges. L'alçada màxima de l'edifici és PB + 3 + àtic.

43 HPO carrer 18, de Eivissa.

Sa marinada

Autors: Marta Peris Eugenio i José Manuel Toral Fernández

Per la innovació tipològica vinculada a l’estructura a base de murs de càrrega lineals de 21m de profunditat i  forjats de fusta, que incorporen estances, nuclis de comunicació i 3 patis-atri amb hivernacles que funcionen com xemeneia solar, que garanteixen el control climàtic i considerem que pot esdevenir exemplar a nivell de confort ambiental i eficiència energètica.

Característiques parcel·la: superfície de 2.936 m2, i qualificació Zona 8 "Turística en edificació intensiva", dins de l'àmbit UA-14.I (Unitat d'actuació 14.I), amb una edificabilitat total de 5.872m2, i intensitat residencial màxima de 43 habitatges. L'alçada màxima de l'edifici és PB + 3 + àtic.

 

RESUM BASES DEL CONCURS

El programa es desenvoluparà amb un 50% d'habitatges de dos dormitoris, un 40% d'un dormitori, i un 10% de tres dormitoris.

Per la seva proximitat al mar, s'evitarà l'excavació de soterrani. L'aparcament s'haurà de situar en planta baixa i haurà d'albergar les places mínimes d'aparcament exigides per la normativa

Els habitatges han de complir les Normatives municipals * i les d'HPO, així com assegurar el compliment dels següents indicadors ambientals:

1.- Eficiència energètica Classe A, màxim 15 kW / m2 / any.

2.- Consum d'aigua, màxim 100l.persona / dia.

3.- Reducció de residus, en un 25%.

4.- Reducció d'emissions de CO2 dels materials, en un 25%.

 

El Pressupost d'Execució de Contracta pel qual haurà de construir l'edifici és:

1000 € / m2 per als habitatges, els seus accessos i zones comunes.

500 € / m2 per a l'aparcament i els trasters en cas que requereixin edificar.

100 € / m2 per a l'aparcament en cas que se situï a l'aire lliure.

 

*Ordenanzas del Pla General d’Ordenació Urbana d’Eivissa (PGOU1987), así como la Revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de 1987, publicada en el BOIB Núm. 50 de data 21/04/2016.