torna

Detall de la notícia

Imatge 3365484

Govern i Ajuntament d'Eivissa signen un conveni per construir 67 habitatges de protecció oficial

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i el batle d’ Eivissa,Rafael Ruiz, han signat avui un conveni mitjançant el qual l’Ajuntament d’Eivissa cedeix sòl  per poder construir un total de 67habitatges de protecció oficial a Eivissa en dues promocions diferents que suposaran una inversió global de 7, 8 milions d’euros per part del Govern.  
La promoció situada al solar del carrer Pere Matutes tindrà 24 habitatges i una pressupost de 2,8 milions d’euros . L’altre promoció  a la UA-14 de Platja d’ en Bossa tindrà 43 habitatges i una inversió de 5 milions d’euros.  La previsió és que (després de la redacció del projecte bàsic i del d’execució de cada una de les dues promocions) les obres es puguin licitar el mes d’octubre i començar en el mes de desembre.
El conseller Pons ha destacat que el Govern ha abordat la problemàtica d’habitatge a Eivissa com una prioritat.  L’any 2018 començaran les obres de construcció de 4 promocions a Vila, que suposaran 206 habitatges de lloguer social a Eivissa amb una inversió global de 17,8 milions i un increment del parc públic del 275%.
 
 El conseller també ha posat en valor que en tres dels quatre projectes que es duran a terme a Eivissa, ha estat fonamental la cessió dels solars per part de l’ajuntament d’Eivissa i que sense aquesta col·laboració entre les institucions no seria possible l’ampliació del parc d’habitatge públic a Eivissa.
 
Fa uns mesos,el Govern va presentar el projecte que ha redactat l’Ibavi per a la construcció de 19 habitatges a un solar municipal del carrer Xarch, amb un pressupost de 2,3 milions d’euros i que es preveu es puguin començar a construir el mes d’octubre.
 
L’objectiu del Govern en matèria d’habitatge és tenir un parc de 5.000 habitatges d’aquí a 10 anys a totes les illes.  El Pla d'Habitatge i la llei d'habitatge , que es sotmetrà a aprovació del Parlmanet la propera setmana, inclouen altres mesures que han de facilitar l'accés a l'habitatge com l’obligació del Govern de facilitar ajudes econòmiques a les persones més vulnerables, en cas que no els puguem facilitar un lloguer a un habitatge de l’Ibavi o l’obligació de la cessió dels pisos per part dels grans tenidors