torna

Detall de la notícia

Imatge 3365248

La presidenta demana a Foment una comissió que vigili els preus del transport aeri i marítim

“Demanam la creació d’una comissió mixta entre el Ministeri de Foment i les Illes Balears per ampliar la informació disponible sobre transport aeri i marítim, realitzar un seguiment de l’evolució dels preus i analitzar com els descomptes influeixen sobre l’increment de l’oferta i la demanda”. La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb agències de viatges i companyies aèries i marítimes per abordar qüestions que afecten la connectivitat de les illes, com el descompte del 75% per a residents en viatges a la resta de l’Estat.
 
“L’objectiu és vetllar pels drets i interessos dels ciutadans i ciutadanes i que les millores aconseguides per als residents, com el descompte del 75% per viatjar a la resta de l’Estat, es mantinguin en el temps. També tenir un major coneixement de com evolucionen les rutes i les freqüències, per saber on i com podem millorar la nostra connectivitat”, ha manifestat Armengol.
 
La presidenta ha assenyalat que, després d’aconseguir el descompte del 75% entre illes, el treball conjunt de les Illes Balears, Canàries, Ceuta i Melilla també farà extensible aquest descompte als desplaçaments cap a la resta de l’Estat. “Un avenç molt positiu per als drets dels illencs, que podran viatjar a preus més justos i assequibles, en les mateixes condicions que els que viuen a la Península, guanyant en llibertat i mobilitat”.
 
D’altra banda, la titular de l’executiu ha apuntat que la millora econòmica per als residents ha de permetre refermar la presència d’empreses, incrementar la demanda, consolidar rutes existents, augmentar les freqüències, afavorir la creació de noves destinacions i potenciar les connexions en temporada baixa. “El descompte del 75% permet millorar la nostra connectivitat durant tot l’any, entre illes i amb la Península, millorar la cohesió entre territori, per tant, també la nostra competitivitat i qualitat de vida”, ha afegit.
 
En aquest línia, i amb la finalitat de seguir millorant tant la connectivitat com la vida dels residents, la responsable del Govern ha recordat que, en el marc del Règim Especial de Balears que s’està negociant amb l’Estat, es treballa per aconseguir que els vehicles s’incloguin dins els descompte del 75% en el transport marítim i que l’Estat assumeixi íntegrament el 75% de descompte en el marítim interilles.
 
A la reunió celebrada avui matí al Consolat de Mar hi han assistit, a banda del Govern, representants de Transmediterrània, Baleària, l'Associació d'Agències de Viatge de les Illes Balears (Aviba), Air Europa, Vueling, Iberia, Iberia Expres, Norwegian, Binter i Air Nostrum.