torna

Detall de la notícia

Imatge 3363714

La Conselleria de Cultura presenta el cicle Estius Simfònics 2018

"Estius Simfònics" és el cicle que oferirà la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears des del 20 de juny i fins al 26 de juliol i que es compon de quatre concerts al Castell de Bellver; un concert públic i gratuït al passeig del Born de Palma, amb el grup Cap Pela, el 20 de juny a les 20:00h; i el concert amb la “Petita Simfònica” al Palau de Congressos, el 24 de juny, 20:30h.

La presentació ha estat a càrrec de la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, acompanyada del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, la directora general de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Marta Ferré, el gerent de la Simfònica, Pere Bonet, el seu director artístic, Pablo Miego, i Antonio Sánchez, en representació d'El Corte Inglés.

L’objectiu principal d'aquesta iniciativa, emmarcada en l'objectiu del Pla de Cultura d'arribar a nous públics, és presentar una programació d’elevada qualitat amb artistes internacionals de prestigi mundial per oferir un ventall més ampli a la programació cultural de les Illes Balears. "És important que l'esperit d'aquesta programació s'adapta perfectament a les línies estratègiques del Pla de Cultura: nous públics, nous espais", ha remarcat la consellera Fanny Tur.

La temporada d’estiu al Castell de Bellver comptarà amb la participació de l’artista balear en residència, Francisco Fullana, que interpretarà el Concert per a bandoneó i violí (Estrena) de Juan Pablo Jofre el 12 de juliol. A més, també podrem gaudir d’artistes de nivell internacional com: Khatia Buniatishvili (piano); Juan Pablo Jofre (bandoneó); Maria José Montiel (mezzosoprano) i Lorena Borrani (concertino/directora).

En definitiva, es presenta una programació de luxe amb una nova estrena del compositor balear en residència, Antoni Parera Fons, amb l’obra 7 Cançons de Bressol el 19 de juliol i una estrena de Juan Pablo Jofre amb el Concert per a bandoneó i violí. Un repertori que es completa amb obres de Serguei Rachmaninov; Johannes Brahms; Leonard Bernstein; Wolfgang Amadeus Mozart; Ludwig van Beethoven; Maurice Ravel; Camille Saint-Saëns; Georges Bizet; Béla Bartók, entre altres.
 
El preu d’abonament per als quatre concerts al Castell de Bellver serà de 110 € al pati (Zona A) i de 95 € als Arcs (Zona B). La venda d’entrades oscil·larà entre els 15 i 30 €.