torna

Detall de la notícia

Imatge 3363689

L'estudiant Roser Moll Mascaró guanya el Premi a la Millor Història de les Illes Balears del concurs literari "Ficcions" d'un total de 35 històries de Balears finalistes

L'estudiant Roser Moll Mascaró ha guanyat el Premi a la Millor Història de les Illes Balears del concurs literari "Ficcions", d'un total de 35 històries de Balears finalistes, mentre que el grup format per Candela Almonacid i Maria Blanes ha guanyat el Premi a la Millor Història de Mallorca d'entre 54 alumnes de Balears finalistes d’un total de 616 alumnes participants.
La desena edició del concurs literari juvenil "Ficcions, l’aventura de crear històries" ha lliurat aquest dijous a Ca n'Oleo, a Palma, els premis de Mallorca als seus finalistes. De les més de 900 històries completes lliurades durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades en el món literari i de l’educació, ha seleccionat els 168 grups finalistes: 94 a Catalunya (154 alumnes), 39 al País Valencià (62 estudiants) i 35 grups a les Illes Balears (un total de 54 estudiants). Dels 54 estudiants finalistes de les Illes, 14 són d’Eivissa, 20 de Mallorca i altres 20 de Menorca. "Ficcions" compta amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.
 
 
El concurs va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 participants d’entre 14 i 18 anys provinents de 314 centres educatius diferents, dels quals 616 alumnes són de les Illes Balears. Les xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició, tant per la participació dels alumnes com per la motivació del professorat.
 
A l’edició d’enguany, i dins del territori de les Illes, es repartix un Segon Premi de cada illa, que guanya un reproductor mp3, i un Primer Premi que consisteix en un iPod Touch. Així mateix, en l’acte de Palma s'ha fet entrega del premi a Millor Història de les Illes Balears, que consisteix en un iPad. El guanyador d’aquest premi, a més, assistirà a la final de Catalunya que tindrà lloc el proper dimecres 23 de maig a La Pedrera. La resta de finalistes rebran un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2018.
 
El concurs "Ficcions, l’aventura de crear històries" és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. AMIC representa més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades al territori.