torna

Detall de la notícia

Imatge 3363602

La Plataforma per un Oci de Qualitat de les Illes Balears es reuneix amb els batlles de diferents municipis de Mallorca

La Plataforma per un Oci de Qualitat de les Illes Balears, s’ha reunit a Alcúdia amb els batlles de Pollença, Muro, Santa Margalida, Inca, Manacor, Sineu,  Porreres, Sa Pobla i Binissalem, així com els seus caps de policia local i tutors i representants dels Instituts per tal de coordinar les actuacions acordades per a la protecció del menors durant la festa que cada any es celebra a Alcúdia.

L’acte ha estat convocada per l’Ajuntament d’Alcúdia després d’una reunió on s’exposaren problemàtiques i s’acordaren mesures per a la prevenció del consum d’alcohol per part dels menors durant la festa.
Les mesures més destacables entre les habituals seran:

Preventives:

  • Carta a totes les famílies dels Instituts dels diferents pobles, assabentant-les de la problemàtica i convidant-les a valorar la idoneïtat de participació segons l’edat, així com que adoptin les mesures necessàries perquè els fills i filles no es vegin inclosos en situacions perjudicials o que hagin de lamentar. Així mateix es convida que participin a les trobades informatives i debats sobre aquest tema que s’organitzaran.
  • Xerrades als alumnes sobre alcohol i mesures de prevenció en situació d’emergències, aquestes xerrades les duran a terme els policies tutors en col·laboració amb les AMIPAs.


En el context de la festa:

  • L’ajuntament d’Alcúdia a través d’un ban informarà de les següents mesures preventives i de seguretat:
  • Recordar als establiments que la prohibició de la venda de begudes alcohòliques a menors, tal com diu la normativa, així com controls als mateixos.
  • Augment significatiu d’efectius policials en l'entorn de la festa.
  • Es retiraran les begudes alcohòliques que es trobin en mans dels menors, aquests seran identificats per donar coneixement posteriorment a les seves famílies.


Aquestes mesures no són per acabar amb la festa sinó per protegir els menors en la seva salut i seguretat.