torna

Detall de la notícia

Imatge 3358403

Jornada dels dinamitzadors i coordinadors que participen en el projecte de dinamització lingüística i cultural

El Servei de Normalització Lingüística i Formació va dur a terme el passat divendres, 18 de maig, una jornada de posada en comú d’experiències per als centres que durant aquest curs escolar han participat en el projecte de dinamització lingüística i cultural. La jornada, a la qual varen assistir tant dinamitzadors com coordinadors dels projectes, va començar amb l’exposició de les activitats que alguns dinamitzadors havien realitzat al seu centre. La mostra va ser molt diversa: programes de ràdio, representacions teatrals de fets històrics, tallers per treballar els prejudicis, jocs de pati, elaboració de contes, treballs amb vocabulari de la vegetació autòctona…

A continuació es varen fer grups de treball per extreure conclusions sobre el que havia funcionat millor del programa i el que es podria millorar. En aquest sentit, les aportacions de tots es varen recollir i publicar a l’Edmodo, que ha estat la plataforma de comunicació entre els participants i la Conselleria d’Educació i Universitat en tot el procés. Tant els ponents com els participants es varen implicar molt activament en totes les activitats, i varen valorar molt positivament la jornada.

El projecte de dinamització lingüística i cultural, que s’inicià el curs passat amb un pla pilot a 6 centres de Palma, s’ha vist considerablement ampliat aquest curs, fins a assolir la xifra de 36 centres participants. Concretament, han estat 18 centres de Mallorca, 5 de Menorca, 9 d’Eivissa i 4 de Formentera. Els centres són tant de primària, com de secundària i d’educació per a adults.

Cal remarcar que està previst ampliar el projecte de dinamització per al proper curs, perquè tots els centres implicats ja han manifestat que hi volen continuar, i a més, altres centres han sol·licitat participar-hi.