torna

Detall de la notícia

Imatge 3352227

Fanny Tur valora els béns naturals i culturals de les Illes Balears en el 25è congrés COPEAM sobre patrimoni i mitjans de comunicació

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha assistit aquest dissabte matí, en nom del Govern, al Congrés COPEAM, on ha recordat els valors i béns naturals i culturals reconeguts per la UNESCO a cada una de les illes. "Balears és una cruïlla de civilitzacions que ens han deixat el seu llegat", ha destacat.
 
D'Eivissa, ha relacionat els quatre béns Patrimoni de la Humanitat: Dalt Vila i murades, poblat fenici de sa Caleta, necròpolis feniciopúnica de Puig des Molins, així com les praderies de posidònia del Caló de s'oli a Formentera.
 
De Menorca, ha defensat la candidatura de Menorca Talaiòtica davant el representant de la UNESCO i ha demanat la complicitat del president de la RTVE per difondre els valors de la candidatura com a "patrimoni excepcional i únic de la cultura Talaiòtica de Menorca", ha apuntat.

La 25a confèrencia Permanent d’Operadors Audiovisuals del Mediterrani anual, organitzat per Radiotelevisió Espanyola, se celebra enguany a Calvià del 10 al 12 de maig. COPEAM és una associació que treballa en l’àmbit de la cooperació cultural i audiovisual des de l’any 1996. Entre els seus membres hi ha emissores públiques de tota la regió del Mediterrani. L’activitat de COPEAM es centra en eixos com ara: formació, cooproduccions de ràdio i televisió, intercanvis de programes, protecció del patrimni audiovisual i foment de la igualtat de genere.
 
En relacio amb la celebració el 2018 de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, la temàtica escollida per la celebració del 25è congrès ha estat el “Patrimoni i mitjans de comunicació, la preservació del futur mitjançant el nostre passat: una oportunitat per al creixement i la democracia".
 
El patrimoni cultural inclou recursos heretats del passat i ofereix una gran varietat d’oportunitats per al present: monuments, llocs d’interès i tradicions, però també arts visuals, cinema i arxius de ràdio i televisió. En aquest marc, els mitjans de comunicació, tant els tradicionals com els nous, han de fer el seu paper, especialment tenint en compte els reptes que això implica pel que fa a la producció de continguts, la preservació de documents audiovisuals i l’impacte de la transició digital com a eina de protecció i valorització del nostre patrimoni cultural comú en la regió euromediterrània.