torna

Detall de la notícia

Imatge 3352211

L'estudiant Norma Torres guanya el Premi a la Millor Història d'Eivissa del concurs literari "Ficcions" d'un total de 35 històries de Balears finalistes

54 alumnes de Balears han resultat finalistes d’un total de 616 alumnes participants, dels quals 20 són de Mallorca, 20 més de Menorca i 14 d’Eivissa

La desena edició del concurs literari juvenil "Ficcions, l’aventura de crear històries" ha lliurat aquest dijous a Eivissa els premis als seus finalistes. De les més de 900 històries completes lliurades durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat els 168 grups finalistes: 94 a Catalunya (154 alumnes), 39 al País Valencià (62 estudiants) i 35 grups a les Illes Balears (un total de 54 estudiants). Dels 54 estudiants finalistes de les Illes, 14 són d’Eivissa, 20 de Mallorca i altres 20 de Menorca. "Ficcions" compta amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.
 
Norma Torres i Ferrer, de l’IES Sant Agustí, de Sant Agustí des Vedrà, ha rebut el primer premi d’Eivissa amb la història Justícia. El lliurament de premis s’ha celebrat avui dijous 10 de maig a les 17h, a la Sala de Plens del Consell Insular d'Eivissa i hi han assistit una cinquantena de persones. Ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura, Participació i Esport del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, el conseller del Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell Insular d’Eivissa, David Ribas i dues representants de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), que convoca els premis.
 
Amb aquest reconeixement, la guanyadora també assistirà al lliurament de premis de Palma, el proper dijous 17 de maig, on opta a ser guardonada amb el Premi a la Millor Història de les Illes Balears a l’entrega. El jurat ha considerat que mereixia la primera posició d’Eivissa d’entre els 311 participants eivissencs d’aquesta edició perquè “el text és la descripció d’un temps en què la vida i la mort anaven aparellades i les venjances i les injustícies eren una forma de viure. Aquest relat descriu amb perícia l’ambient d’una època molt llunyana a través d’una història que no acaba, que deixa el pas obert a nous capítols amb noves aventures”.
 
El premi a la Segona Millor Història d’Eivissa l’ha guanyat el grup Sentiments en paper, format per Albert Cardona i per Chiara Hommer de l’IES Sant Agustí de Sant Agustí des Vedrà per la història Camps de maduixes, que compta amb “un misteri que ve de lluny i que a poc a poc es va desenredant sense que el lector sospiti el final. El relat manté pendent el suspens que, fins a la línia final, deixa al protagonista atònit i sense respostes”.
 
També s’ha lliurat el diploma de finalista de Millor Professor Illes Balears a Jaume Fitó Pardo, de l’IES Sant Agustí de Sant Agustí des Vedrà. En el lliurament de Menorca del passat dimarts 8 de maig es va lliurar el premi Millor Professor Illes Balears, que va guanyar la professora Nativitat Mir Pons de l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior, que es va endur un SmartBox de dues nits d’hotel amb sopar inclòs.
 
L’acte de lliurament de premis a Eivissa ha estat el segon dels cinc esdeveniments que s’han organitzat al llarg dels territoris de parla catalana, després del de Menorca, celebrat el passat dimarts 8 de maig. 
 
El concurs va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 participants d’entre 14 i 18 anys provinents de 314 centres educatius diferents, dels quals 616 alumnes són de les Illes Balears. Les xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició, tant per la participació dels alumnes com per la motivació del professorat.
 
A l’edició d’enguany, i dins del territori de les Illes, es repartix un Segon Premi de cada illa, que guanya un reproductor mp3, i un Primer Premi que consisteix en un iPod Touch. Així mateix, en l’acte de Palma es farà entrega del premi a Millor Història de les Illes Balears, que consisteix en un iPad. El guanyador d’aquest premi, a més, assistirà a la final de Catalunya que tindrà lloc el proper dimecres 23 de maig a La Pedrera. La resta de finalistes rebran un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2018.
 
El concurs "Ficcions, l’aventura de crear històries" és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. AMIC representa més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades al territori.