torna

Detall de la notícia

Imatge 3345779

Armengol destaca la nàutica com un sector estratègic i creador de llocs de feina de qualitat

La 35a edició del Palma International Boat Show ha obert les portes avui amb un nou disseny del recinte firal, que ha permès una reordenació i una optimització de l’espai i també un increment de la superfície i del nombre d’expositors.
La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha inaugurat l’International Boat Show destacant que es un esdeveniment “emblemàtic” i que enguany serà el “més gran de la història”. La cap de l’executiu ha ressaltat l’aposta valenta que fa el Govern per la nàutica, “un sector que és estratègic per a l’economia de les Illes i que crea molts llocs de feina estables i de qualitat”.
En aquesta edició, la superfície del recinte firal ha augmentat fins arribar als 81.133 metres quadrats. Aquest increment s’ha experimentat sobretot en la superfície de mar, que reuneix 300 embarcacions, un 48 per cent més que l’any anterior. A la part terrestre de la fira també s’ha incrementat el nombre d’expositors directes, que enguany seran 260.
Un dels principals atractius i una novetat d’aquesta edició és la passarel·la flotant que uneix l’Espigó de Consigna amb el Moll de la Indústria Pesquera i que permet als visitants fer un recorregut circular. Aquesta infraestructura és temporal, té una longitud de 72 metres i una amplada de 5 metres i permetrà l’entrada i la sortida de les embarcacions quan conclogui cada jornada de la fira.
Per altra banda, cal destacar l’exposició de l’àrea del Palma Superyacht Show, la qual torna a oferir la major mostra de iots de luxe d’Europa, amb 80 embarcacions de més de 24 metres d’eslora. A més a més, el Saló inclou la segona edició de l’Àrea de Reparació i Manteniment. Aquest sector es dirigeix específicament a experts professionals de la nàutica. L’any passat ja va tenir molt bona acollida per part dels expositors i dels visitants i enguany compta amb un 25 per cent més d’estands.
El Palma International Boat Show està organitzat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears), amb la col·laboració de Balearic Yacht Brokers Association (BYBA), responsable del Palma Superyacht Show, l’àrea destinada a iots de luxe.
Programa d’activitats
El saló nàutic compta amb un programa d’activitats extens, entre les quals destaca demà el lliurament del Premi Marcial Sánchez Barcáiztegui, que reconeix persones o institucions que han contribuït amb la seva labor empresarial i esportiva a la promoció del sector nàutic en totes les seves vessants. També està prevista la celebració del II Boat Show Investment Forum, una iniciativa de l’IDI que pretén posar en contacte emprenedors o empreses en fase de creixement amb possibles inversors privats que vulguin apostar pels seus projectes. L’objectiu és posar en valor i donar visibilitat als projectes empresarials, així com dinamitzar les inversions en l’àmbit de la nàutica. Aquesta trobada tindrà lloc dilluns, 30 d’abril, a la sala d’actes de Ports de les Illes Balears.
Per altra banda, cal destacar que enguany, com a novetat, també es fa promoció d’un altre sector econòmic estratègic com és el de la moda. El recentment creat Col·lectiu de Dissenyadors i Productors de Moda de Mallorca ha dissenyat i confeccionat el vestuari del personal assistent de la fira. A més, el col·lectiu també compta amb un estand al saló per promocionar la moda dissenyada i confeccionada a l’illa.