torna

Detall de la notícia

Imatge 3345766

Armengol: "el CES ens ajudarà a continuar amb la transformació socioeconòmica de les Illes Balears"

“Fa tres anys la societat ens va demanar un canvi en el model socioeconòmic. L’iniciàrem, en el marc del Pacte per la Competitivitat, recuperant el diàleg amb agents econòmics i social i posant en marxa mesures que reforcen la nostra economia, que creen ocupació, que aposten per la qualitat front a la quantitat i que pensen en el llarg termini, prioritzant la sostenibilitat social i medi ambiental. A partir d’ara, incorporam un CES que ens ajudarà a continuar i millorar aquest procés de transformació, amb la mirada posada en el futur”. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquestes declaracions durant la trobada anual dels consells econòmics i socials d’arreu d’Espanya, a la qual també ha participat el president del CES estatal, Marcos Peña, i el president del CES de les Illes Balears, Carles Manera.

La presidenta s’ha congratulat de la reactivació d’un CES que, “des de la suma, el coneixement, el rigor i la integració de demandes i necessitats d’agents econòmics i socials ajudi a millorar les iniciatives posades en marxa fins ara i que dissenyi un guió pensant en les properes generacions”.

Armengol ha recordat que, en plena crisi econòmica, “quan més feia falta el CES a aquesta comunitat i quan més necessari era el diàleg, l’intercanvi de propostes i solucions duradores”, l’anterior Govern va suspendre l’organisme i part de l’Estatut d’autonomia, “apagant la veu d’agents econòmics i socials”.

En aquest sentit, ha destacat que no s’ha de confondre diàleg i consens amb “debilitat”, sinó amb “progrés, solidesa i estabilitat”. En la mateixa línia, ha apuntat que l’estudi encarregat pel Govern al CES, del qual avui s’ha presentat un avançament, ja mira cap a l’<>. Un estudi, ha afegit, “que dibuixa el futur, que suma solucions i que contribuirà a millorar el benestar de la nostra ciutadania”.

Règim Especial de Balears

Per finalitzar, la titular de l’executiu ha demanat el suport i implicació del CES d’Espanya, per treballar conjuntament en l’assoliment d’un Règim Especial de Balears que compensi el fet insular, “perquè els ciutadans i empreses de les illes puguin desenvolupar-se en les mateixes condicions que a la resta de Comunitats”.