torna

Detall de la notícia

Imatge 3345745

Les empreses d'inserció de les Illes Balears presenten les seves memòries d'activitat

Avui dimecres s’ha presentat a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, les memòries d’activitat de les quatre empreses d’inserció que operen a l’àmbit de les Illes Balears. Representants de la Fundació Deixalles, TRIAMDETOT, Eines X Inserció i Tractament Integral de Residus Voluminosos, han estat acompanyats per la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, per a donar compte dels resultats d’inserció el passat exercici.
 
La directora general, Isabel Castro, ha destacat les mesures d’incentius a la contractació i a l’inserció impulsades per la Conselleria, així com els ajuts a la difusió de l’Economia Social i el pla d’autoocupació amb assessorament que l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) du a terme en cas de voler constituir una empresa d’inserció.
 
A la presentació s’ha destacat que enguany es compta amb 4 empreses d’inserció, que suposen el doble de la xifra de 2016. Entre els clients preferents de les empreses, han afegit, prop del 70% és la Fundació Deixalles i la resta són administracions públiques i altres empreses.
 
En total, els treballadors d’inserció han estat 90, amb un percentatge d’inserció efectiu del 92% de persones que varen acabar el seu procés. El nombre de treballadors d’estructura és de 17, i dels altres, 21 compten amb un contracte ordinari. Tal i com han explicat les organitzacions, el volum de negoci ha estat de 1.263.497 euros.