torna

Detall de la notícia

Imatge 3343932

Reunió de representants dels centres adscrits al CEP de Palma

Avui dematí s’han reunit en el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut els representants dels centres adscrits a aquest centre de professorat. La directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, ha valorat molt positivament la implicació de molts de docents dels centres educatius de la zona del CEP de Palma, a més d’engrescar-los a continuar aprofundint en les formacions dels claustres per així seguir transferint els aprenentatges de la formació a les aules i també a nivell de centre. També ha informat de la reordenació de la xarxa CEP de les Illes Balears amb motiu de la creació del CEP de Calvià.

Per la seva banda, Tomeu Barceló, cap del Servei de Normalització Lingüística i Formació, ha presentat els programes de formació als centres per al proper curs 2018-2019. En aquest sentit, s’han dissenyat programes de formació per a millorar les competències STEM, com el programa Formació intercentres (FiC) per coordinar i millorar la metodologia dels centres de primària i de secundària en l’ensenyament de les competències matemàtiques de l’alumnat o el programa Formació i transferència RobotIB, de disseny i creació de robots per a les etapes de primària i secundària. Una altra novetat és el programa d’Experiència formativa “Parlem català, intercanvis entre centres educatius dels territoris de parla catalana” dirigit a la creació d’un projecte i intercanvi amb un altre centre dels territoris de parla catalana.

En canvi, José Vega, director del CEP de Palma, ha moderat la reunió i ha destacat la importància que té per al bon funcionament de les formacions que el coordinador pugui exercir la seva tasca en condicions i que els equips directius hi participin activament.

Les properes reunions de representants dels centres dels CEP de les Illes Balears es duran a terme els dies següents:

  • CEP de Menorca (9 de maig).
  • CEP de Manacor (14 de maig).
  • CEP de Formentera (15 de maig).
  • CEP d’Inca (21 de maig).
  • CEP d’Eivissa (28 de maig).