torna

Detall de la notícia

Imatge 3343772

La Conselleria de Treball i la Fundació Laboral de la Construcció signaran un conveni per incrementar la prevenció i control en les obres

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha anunciat el compromís de signar amb la Fundació Laboral de la Construcció (FCL) un conveni que doti de més recursos a aquesta institució i poder així dur a terme, en un termini de mes i mig, un treball de prevenció i control diferent al que fins ara ha realitzat, amb més presencia a les obres de construcció. "Cercarem tenir més mitjans al carrer per la nostra part i també per part de la Fundació Laboral de la Construcció", ha expressat el titular de Treball.

Negueruela ha recordat que des de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria s'estan articulant mecanismes per dotar de més capacitat al Departament de Seguretat, amb mesures com l'increment de tècnics, i alhora ha destacat la feina dels funcionaris en matèria de prevenció.

El conseller ha fet avui aquestes declaracions després de finalitzar la primera reunió del sector de la construcció en la qual han assistit tots els actors implicats amb l'objectiu d'abordar la sinistralitat a les obres, la qual ha presidit juntament amb la directora general de Treball, Economia social i Salut laboral, Isabel Castro, i a la que han assistit representants de l'Associació de Constructors, de l'Associació de Promotors, dels sindicats UGT i CCOO, dels col·legis d'Arquitectes de les Illes Balears i d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca.

En acabar, Negueruela ha explicat que la d'avui ha estat una "reunió molt productiva en la qual cada organització i administració pública ha exposat aquells aspectes en els  que pot incidir en matèria de prevenció de riscos o com es poden incentivar majors actuacions de controls". El proper pas serà, segons el conseller, establir un full de ruta amb cadascuna de les propostes.

Entre les propostes clau es troba el compromís de tots els integrants a desenvolupar campanyes de sensibilització. "Hem quedat també en què totes les institucions i els intervinents farem campanya i jornades importants per parlar de la responsabilitat i de la importància de la prevenció en obra", segons Negueruela.


D'altra banda, la Conselleria té previst treballar conjuntament amb els col·legis d'arquitectes i arquitectes tècnics per intentar millorar els estudis de seguretat i salut, així com motivar més controls d'aquests estudis de manera voluntària a les empreses.

El titular de Treball ha insistit que totes les organitzacions reunides comparteixen com a diagnòstic comú que la sinistralitat en la construcció és molt alta i que cal reduir-la. "Compartim que en les mesures col·lectives és on cal fer un especial focus, així com en la coordinació de les diferents actuacions que hi ha a les obres", ha dit.

Acreditació de la FCL a Menorca

Finalment el conseller ha informat que també s'està duent a terme millores en matèria de formació per a la prevenció. En aquest sentit ha avançat que properament la Fundació Laboral de la Construcció comptarà a Menorca amb un espai acreditat per aquest tipus de formació.