torna

Detall de la notícia

Imatge 3342458

16 fotògrafs professionals de les Illes participen a Formentera Fotogràfica gràcies a la primera participació de Cultura

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l'Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), participa per primera vegada en el festival Formentera Fotogràfica, que des d’aquest divendres 27 d’abril i fins a l’1 de maig compta amb un programa de conferències i tallers impartits per reconeguts professionals de la fotografia.

Enguany, i per primera vegada, des de l'IEB s'ha fet un acord amb l’organització del festival per promocionar el festival a les Illes i ajudar a incrementar el nombre de participants balears. Tant és així que, gràcies a aquesta col·laboració, 14 fotògrafs professionals de les Illes Balears participen a les ponències i els tallers a partir d’una convocatòria de selecció que l’IEB va obrir.
 
A més, s'ha acordat que dos tallers del festival siguin impartits per professionals també de les Illes Balears; és el cas del fotògraf Toni Amengual i Antoni Cladera.
 
Dels participants balears, hi ha 10 participants que participen als tallers i 4 que assisteixen a les xerrades i conferències. Els participants balears inscrits al Formentera Fotogràfica a través d'aquesta convocatòria són: Sílvia Prio, Gaizka Taro, Toni Verd, Julià Panadès, Evarist Torres, Tomeu Canyellas, Xisco Bonnín, Diana Coca, Toni Perelló, José Juan Gonzálvez, Tomeu Coll, Maria José Ribas, Isabel Forteza Vidal i Álvaro Mendoza.
 
L'IEB assumeix el pagament dels honoraris d'aquests professionals (1.500 + 1.500 €) i l'import de les inscripcions d’un total de 14 participants balears (3.050 €). En total, 6.050 €. A més, s’ha fet càrrec de les despeses d’inscripció dels fotògrafs seleccionats, els quals es poden acollir a la línia de mobilitat d’arts visuals de l’Institut d’Estudis Baleàrics per al seu desplaçament a Formentera.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha assistit aquest divendres a l’acte inaugural del festival.