torna

Detall de la notícia

Imatge 3339260

Noves licitacions: Educació treu a licitació obres de millora a centres educatius de les Illes Balears per més de 725 mil euros

\Les obres es faran a centres de Mallorca, concretament a l’IES Guillem Sagrera, de Palma, al CEIP Es Vinyet, d’Andratx, i al CEIP Joan Mas i Verd, de Montuïri

La Conselleria d’Educació i Universitat continua treballant en la millora de les infraestructures educatives de les Illes Balears i acaba de publicar a la Plataforma de contractació del sector públic del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública la licitació de les obres de millora de l’IES Guillem Sagrera, de Palma, del CEIP Es Vinyet, d’Andratx, i del CEIP Joan Mas i Verd, de Montuïri. Aquests tres projectes de millora surten a licitació per un total de 725.418 euros.

Projecte a l’IES Guillem Sagrera, de Palma

L’obra de millora a l’IES Guillem Sagrera, a Palma, preveu una important actuació d’adequació del centre. L’obra surt a licitació per 326.757 euros i té un termini d’execució de 4 mesos.

El projecte de reforma preveu la substitució de tota la fusteria de la façana per una fusteria d’alumini amb ruptura de pont tèrmic i doble vidre. També preveu la substitució de les persianes de fusta per lamel·les d’alumini orientables.

Obres de millora al CEIP Es Vinyet, d’Andratx

Les obres de reforma previstes al CEIP Es Vinyet, d’Andratx, inclouen la reforma dels nuclis de banys de la planta baixa i de la primera planta, que corresponen als espais d’infantil, de primària i de professors del centre. Aquestes obres surten a licitació per un import de 225.112 euros i, una vegada licitades, tindran un termini d’execució de 4 mesos.

El projecte de reforma preveu diferents actuacions a dues plantes del centre:

· Reformar els nuclis de banys dels espais d’educació infantil, de primària i de professors a la planta baixa de l’edifici.

· Anul·lar la fossa sèptica existent.

· Dotar el bany dels professors de clavegueram i connectar-lo a la xarxa.

· Reformar els nuclis de banys d’educació primària de la primera planta.

Aquestes actuacions se sumen a les realitzades els anys 2016 i 2017, entre les quals es troba la supressió de barreres arquitectòniques del centre.

Projecte de reconversió al CEIP Joan Mas i Verd, de Montuïri

L’obra de reforma al CEIP Joan Mas i Verd, de Montuïri, preveu una important actuació d’adequació del centre. L’obra surt a licitació per 173.549 euros i té un termini d’execució de 4 mesos.

L’actuació consisteix en la reconversió de l’antiga casa del conserge en dues noves aules, una de les quals es destinarà a educació infantil i l’altra, a primària. El projecte de reforma preveu també la construcció de dos petits nuclis de banys, un amb accés directe des de l’aula d’infantil.

Les tres obres surten a licitació conforme a la nova Llei de contractes del sector públic, a la Plataforma de contractació del sector públic del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. Una vegada s’han publicat, totes les empreses interessades poden presentar-se al procés de licitació.

Aquestes actuacions, de més de 725 mil euros, són obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.