torna

Detall de la notícia

Imatge 3321812

La Conselleria d'Esports presenta el programa d'atenció a l'esportista d'alt nivell (PROAD) a les Illes Balears

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, com a presidenta del Patronat de la Fundació per a l’Esport Balear, va signar fa setmanes amb el president del Consejo Superior de Deportes (CSD), José Ramón Lete, un conveni pioner per tal d’introduir per primera vegada el programa d’atenció a l’esportista d’alt nivell (PROAD) a les Illes Balears. Aquest programa fa seguiment d’accions conjuntes per tal de facilitar la formació i la inserció laboral dels esportistes d’alt nivell de les Illes Balears.
Les Illes Balears amb Extremadura són les dues primeres comunitats autònomes que han signat aquest conveni per tal de dur a terme el programa que fa seguiment de la vida acadèmica i la posterior inserció laboral dels esportistes d’alt nivell de les Illes Balears.
Els esportistes amb la condició DAN (Esportista d’Alt Nivell) balear són un total de 217 i els esportistes amb la condició DAN estatal nascuts a Balears, 186. En total, 403 esportistes.
 
D'aquests 403 esportistes, n’hi ha 52 de tutoritzats, la qual cosa significa que s'ha determinat que tenen un nivell alt de necessitat (nivell 1), amb els quals es va fent seguiment. Ara per ara, a Balears tenim un 100% d’insercions laborals: de tres esportistes que han demanat ajuda, tots tres estan fent feina.
 
El director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el gerent de la Fundació per a l’Esport Balear, Josep Abrines, han presentat el conveni que ja s’està aplicant, acompanyats d’Ana Ruth Domínguez, directora responsable del Servei d’Atenció a l’Esportista del CSD, Alberto Sánchez, director tècnic del Servei d’Atenció a l’Esportista del CSD, i Toni Fernández, tutor PROAD a les Illes Balears, en presència dels esportistes, beneficiaris del conveni, Nerea Barrientos (natació adaptada), Cintia Rodríguez (gimnàstica), Josep Blanco (ciclisme) i Mateu Gamundí (ciclisme).
 
El PROAD estableix una estructura d'atenció individualitzada presencial i telemàtica que integra i ofereix informació, assessorament, orientació, intermediació i gestió de tots aquells recursos que puguin necessitar als esportistes d'alt nivell per facilitar el seu procés de transició professional en acabar la seva activitat esportiva.

És una xarxa de tutors-consultors assignats als esportistes que analitzen juntament amb ells el seu itinerari formatiu i professional, diagnosticant i detectant les seves necessitats. Aquests tutors s'encarreguen de recollir i integrar els recursos existents en matèria formativa, formació reglada, no reglada, contínua i ocupacional i laboral, intermediació laboral i suport en la cerca activa d'ocupació que puguin interessar a l'esportista tant per a la seva evolució professional com per a l’accés al mercat laboral. Així mateix, canalitzen i acosten aquests recursos a l'esportista segons les necessitats i demandes, intervenint, si cal, amb els diferents agents per permetre una adequada conciliació de l'activitat esportiva i les seves activitats de capacitació professional.