torna

Detall de la notícia

Imatge 3319397

Programes de formació als centres educatius per al curs 2018-2019

Amb la finalitat de facilitar les condicions perquè els docents puguin desenvolupar les seves competències professionals mitjançant la formació i la transferència als centres, el Servei de Normalització Lingüística i Formació de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat ofereix un ampli ventall de programes de formació en els centres educatius, tant generals com específics, així com les eines per dissenyar-ne un adaptat a cada centre.

Cal remarcar que per al curs 2018-2019 hi ha alguns programes de formació que no existien el curs anterior. Com a mostra, dins les propostes formatives per al foment de la normalització i dinamització del català als centres educatius, s’ofereix el programa d’experiència formativa “Parlem català, intercanvis entre centres educatius dels territoris de parla catalana”. En concret, l’objectiu d’aquesta proposta és facilitar el treball col·laboratiu entre dos centres dels territoris de parla catalana i que es pugui dur a terme un intercanvi presencial entre l’alumnat dels centres.

D’altra banda, una altra novetat és el programa Formació intercentres (FiC) per cohesionar metodologies per a la millora de la competència matemàtica entre els centres de primària i els de secundària. Així mateix, el programa de Formació i transferència ROBOTIB, que fins ara només s’oferia als centres de secundària, també s’oferirà als centres d’educació primària que vulguin dur a terme a l’aula un projecte de disseny i creació de robots.

Finalment, convé subratllar que dins el Pla Integral d’Impuls de les Capacitats Emprenedores en Educació (ICAPE), impulsat de manera conjunta per la Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria a través del Servei de Normalització Lingüística i Formació i l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), els cicles de grau superior de formació professional podran participar per primera vegada en el programa Joves Emprenedors Professionals (JEP).

Adjuntam els models de sol·licitud, la programació i la memòria, així com també exemples que poden ser útils per al disseny dels programes formatius dels centres.