torna

Detall de la notícia

Imatge 3319397

Programes de formació als centres educatius per al curs 2019-2020

Amb la finalitat de facilitar les condicions perquè els docents puguin desenvolupar les seves competències professionals mitjançant la formació i la transferència als centres, el Servei de Normalització Lingüística i Formació de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat ofereix un ampli ventall de programes de formació en els centres educatius, tant generals com específics, així com les eines per dissenyar-ne un adaptat a cada centre.

Cal remarcar que per al curs 2019-2020 hi ha alguns programes de formació que no s’oferiren els cursos anteriors. Una de les novetats és el programa d’experiència formativa “Estades pedagògiques entre centres educatius”. Aquest programa sorgeix de les conclusions recollides al Congrés d’Innovació Educativa que va organitzar la Conselleria d’Educació i Universitat el mes de gener de 2019. Els objectius són facilitar al professorat la possibilitat d’observar de forma directa metodologies, enfocaments didàctics i l’organització d’un altre centre, i afavorir la innovació educativa a partir de l’aprenentatge entre iguals dels docents de les Illes Balears.

D’altra banda, arran de la bona acollida del  programa Formació intercentres (FiC) per cohesionar metodologies per a la millora de la competència matemàtica entre els centres de primària i els de secundària, s’oferirà un programa FiC per a la millora de la competència lingüística del català, castellà i anglès.

També es presenten dos programes d’experiència formativa d’intercanvis entre centres: “Parlem català”, entre centres de territoris de parla catalana, així com també “Sprechen wir Deutsch-On va parler Français”, amb centres de països on es parla alemany o francès.

Es continuaran oferint programes específics, com “Foment de la normalització i la dinamització de la llengua catalana”, “Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana”, “Foment d’Entorns Col·laboratius d’Aprenentatge”, “Cap a la Coeducació als centres educatius” i “RobotIB”.

L’oferta per a professorat d’FP és també àmplia. Dos dels programes del Pla Integral d’Impuls de les Capacitats Emprenedores a educació (ICAPE) estan destinats a FP. El programa “Joves Emprenedors Associats” per als cicles de formació professional bàsica i el programa “Joves Emprenedors Professionals” per als cicles de formació professional de grau mitjà i superior. Aquesta oferta es completa amb “ICSCrea, Impuls de les Competències Socials i Creatives”, el programa “Actualització de la formació professional” i el programa “Estades formatives en empreses”.

Per a les formacions (FeC, FiC i FdC) que dissenyen els propis centres, us facilitam els models de sol·licitud, de programació i de memòria, així com també una relació de propostes per temàtiques que poden servir com a guia.