torna

Detall de la notícia

Imatge 3314810

Salut licita el concurs d'idees del nou Son Dureta, amb 542 llits per a estades inferiors a 3 mesos

El nou complex sociosanitari que es construirà en el recinte de Son Dureta oferirà 542 llits hospitalaris en habitacions especialment dissenyades per garantir el benestar dels pacients durant estades que podran anar des de 30 dies fins als 3 mesos de mitjana i durant les quals rebran tractaments i cures adreçats especialment a l’estabilització de la malaltia, la rehabilitació i la recuperació de l’autonomia personal.
 
Avui surt a licitació el concurs d’idees per seleccionar el projecte arquitectònic que es durà a terme en el recinte. Així ho han explicat la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, durant la presentació del pla funcional a partir del qual s’ha fet la licitació, que té un valor estimat de 4.185.972 euros.
 
La presidenta Armengol ha indicat que el projecte del nou Son Dureta és “ambiciós però també realista” i ha ressaltat el caràcter “emblemàtic” del recinte, que ara es recupera, així com també el lligam sentimental que té per a molta gent. Així mateix, ha valorat que el pla funcional dels dos edificis amb ús sanitari que tendrà Son Dureta “s’ha elaborat de manera participada i pensant en la planificació de les necessitats del futur”. Per la seva banda, la consellera Gómez ha destacat el fet que els usuaris “hi podran ingressar des d’Atenció Primària, hospitals d’aguts o residències i se’ls evitarà així haver de passar pels serveis d’urgències”.
 
Així mateix, han anunciat que, també de manera imminent, es licitarà l’obra per esbucar el bloc maternoinfantil i el de consultes externes, on s’ubicarà un nou edifici.
 
El pla funcional elaborat pel Servei de Salut de les Illes Balears preveu la construcció d’un edifici nou de llarga estada (B) i la remodelació de l’edifici semicircular per a ingressos de mitjana estada (A). Els dos blocs albergaran tot un conjunt de serveis especialment adreçats a persones amb malalties cròniques diagnosticades que no requereixen tractaments invasius ni alta tecnologia, sinó que obtenen més benefici de cures i serveis de rehabilitació i estimulació cognitiva que els permetin recuperar autonomia personal i qualitat de vida.