torna

Detall de la notícia

Imatge 3314799

Armengol destaca l'esport com una "gran porta d'entrada" per socialitzar l'eficiència energètica

"En l’esport, la transició energètica té una via de gran repercussió per penetrar en tota la societat”. Amb aquestes paraules, la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha inaugurat el I Congrés Nacional d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat en les Instal·lacions Esportives, organitzat per ASINEM, i que es durà a terme avui i demà al Palau de Congressos de Palma, amb la participació de prop de 600 persones.  
La cap de l’executiu ha lloat els avantatges de l’aplicació de solucions sostenibles mediambientalment en les instal·lacions esportives. Un d’ells és que converteix els equipaments esportius en espais “més moderns, més respectuosos i molt més adaptats a les necessitats de la nostra societat. Per altra banda, ajuden a “socialitzar l’ús d’aquesta tecnologia, ja que la feim visible en instal·lacions que són utilitzades per una gran quantitat de persones, de totes les edats”. “L’esport és una gran porta d’entrada per a l’eficiència energètica”, ha indicat la presidenta, qui també ha recordat que les instal·lacions esportives són moltes vegades la primera opció que trien les administracions municipals per instal·lar els seus primers sistemes d’ús d’energies verdes.
 
Per altra banda, la presidenta ha subratllat els beneficis econòmics que impliquen les tecnologies verdes, ja que “són creadores de llocs de treball de qualitat i d’oportunitats de negoci que no hem de desaprofitar”. A més a més, ha indicat, tenen com a resultat un estalvi econòmic, “tant per a les empreses com per a l’administració”, ja que són més eficients.
 
Durant el seu discurs, Armengol també ha mencionat els avenços del Govern pel que fa a les polítiques de sostenibilitat i ús d’energia verda, com el projecte de Llei de canvi climàtic, actualment en tramitació, l’impuls de la mobilitat elèctrica o els ajuts per afavorir l’ús d’energies verdes: “durant els darrers tres anys hem destinat més de 5 milions d’euros en ajuts a particulars, empreses i administracions locals”, ha indicat la presidenta, que també ha recordat que tots els edificis públics de la comunitat autònoma funcionen amb energies netes.
 
Finalment, la presidenta ha animat els assistents a ser protagonistes del canvi cap a la sostenibilitat, “un canvi que serà transversal i que ens durà a progressar per convertir-nos en una societat justa, solidària i respectuosa”.