torna

Detall de la notícia

Imatge 3313035

Armengol presenta els vols directes amb Canàries que reforçaran les seves relacions

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha assistit a la presentació dels nous vols directes entre Canàries i les Illes Balears que la companyia Binter començarà a operar a partir de dia 2 de maig. La cap de l’executiu ha dit unes paraules de reconeixement a l’empresa per aquesta “aposta estratègica” i ha recalcat que canaris i balears “tenim moltes coses en comú i també molts interessos econòmics i empresarials que aquesta connexió directa ajudarà a reforçar”. A més, ha destacat les millores en mobilitat que aquesta iniciativa suposarà per a la ciutadania dels dos arxipèlags. Armengol també ha indicat que espera que “molt aviat” aquesta nova ruta també pugui disposar del 75 per cent de descompte per a residents.
La companyia canària oferirà quatre connexions setmanals entre Palma i Canàries durant tot l’any. Els dilluns i els dijous, hi haurà un vol d’anada a Gran Canària a les 18.40 h i un de tornada a les 11.30 h. La connexió amb Tenerife serà els dimecres i els dissabtes, amb anada a les 17.20 h i tornada a les 12.20 h. Els avions destinats a aquests vols són del model Bombardier CRJ 1000, amb capacitat per a 100 passatgers.
A més d’una nova vinculació i un “millor intercanvi” amb Canàries, la posada en marxa d’aquestes connexions suposarà “una nova porta d’entrada per a la ciutadania de les illes cap al continent africà”, ha indicat la presidenta, tot esmentant el fet que Binter compta amb 9 connexions amb diverses ciutats africanes, com Casablanca, Dakar o Marràqueix. També ofereix 2 connexions internacionals més i 8 connexions interinsulars. Per altra banda, aquest mes de maig també estrenarà els vols amb Vigo.
Participació al Fòrum de la SER
Abans de la presentació dels vols de Binter, la presidenta Armengol ha participat en un fòrum de la Cadena Ser. En aquest marc de debat, la cap de l’executiu ha aprofitat per donar a conèixer les polítiques que du a terme del Govern de les Illes Balears, basades en el diàleg i encaminades a assolir la “sostenibilitat social i mediambiental”. “Aquest és el nostre camí, que ja transita cap al futur amb regulacions pioneres que han de garantir la nostra sostenibilitat futura”, ha indicat la presidenta, que per exemplificar-ho ha esmentat tant la Llei de canvi climàtic, com la de residus, totes dues en estat de tramitació. 
La presidenta també ha explicat les mesures preses durant aquesta legislatura, amb les quals s’ha demostrat que “l’esquerra és capaç de gestionar amb rigor i planificar des del consens i la previsió”. Així mateix, ha reclamat la col•laboració del Govern central: “Igual que Canàries, reivindicam a l’Estat que s’impliqui en el sector turístic amb inversions per  millorar la qualitat de l’oferta, unes inversions que avui només recauen sobre l’esforç fiscal de les nostres comunitats”. 
“El camí cap al futur ens exigeix un lideratge i un projecte que passin per apostes valentes, per polítiques construïdes des del diàleg amb tothom i per a tot, amb la convicció que només una societat justa i cohesionada, que creixi des de la igualtat i la sostenibilitat, pot tenir garantit un horitzó de prosperitat”, ha conclòs la presidenta.