torna

Detall de la notícia

Imatge 3312709

El Govern i els agents socials i econòmics d'Eivissa intensificaran el treball de prevenció de la sinistralitat a la construcció

Avui divendres ha tingut lloc una reunió a la seu de PIMEEF a Eivissa, amb l’objectiu d’analitzar les causes de la sinistralitat laboral al sector de la construcció i millorar la prevenció al sector. Per part de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, hi ha assistit la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro. 

Les altres institucions convocades han estat l’Associació de Constructors de PIMEEF, representada per la seva presidenta, Consuelo Antúnez; la Fundació Laboral de la Construcció, per la coordinadora a Eivissa, Victoria Iniesta; el Col·legi d’Arquitectes d’Eivissa i Formentera, pel seu president, Iván Torres; el Col·legi d’Aparelladors d’Eivissa i Formentera, pel seu president José Luis Rodríguez. Per part dels sindicats, hi han assistit Consuelo López, Secretària d’Organització de CCOO Illes Balears, i Pablo Herráez, Secretari d’Igualtat i Formació d’UGT Illes Balears.

La directora general ha destacat el caràcter tècnic de la reunió, on s’ha volgut der una anàlisi i diagnòstic acurats, i s’ha felicitat que hi hagin assistit representats empresarials i sindicats, ja que es tracta “d’un problema inasumible per a tothom, sobre el qual hi hem d’actuar amb urgència”. En aquest sentit, ha descatat tres mesures acordades a la reunió per tal d’intensificar la feina de prevenció, com són l’augment dels controls a les obres de construcció, l’increment del treball dels inspectors de la Conselleria, i la posada en marxa d’una campanya de conscienciació a finals d’any.

A més, la directora Castro ha posat en valor la Llei de Promoció i Salut Laboral, que s’aprovarà properament, i on es crearà l’Institut de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL), una entitat ja existent a altres comunitats autònomes i que serà una eina important per a la prevenció de la sinistralitat laboral.