torna

Detall de la notícia

Imatge 3311806

Un centenar de docents varen participar ahir a la I Jornada regional eTwinning al CEP de Palma

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyat de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, i de Carlos Javier Medina Bravo, coordinador  del Servei Nacional de Suport eTwinning España, va inaugurar ahir la I Jornada regional eTwinning que va tenir lloc en el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. La jornada va despertar una gran expectació, ja que es va omplir tot l’aforament disponible (cent persones) i una cinquantena de peticions varen quedar en llista d’espera. Durant el transcurs de la jornada es varen lliurar diplomes a 12 docents que han obtingut el Segell de Qualitat Nacional per la tasca realitzada, a més de dur-se a terme ponències, presentació de projectes i tallers diversos.    

eTwinning

eTwinning forma part d’Erasmus +, el programa de la Unió Europea en matèria d’educació, formació, joventut i esport. El seu objectiu és promoure i facilitar a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) el contacte, l’intercanvi d’idees i el treball en col·laboració entre el professorat i l’alumnat dels països que participen en aquesta iniciativa. En aquest sentit, els projectes eTwinning que es duen a terme no impliquen en cap cas mobilitat, tot i que arran d’aquests primers contactes realitzats han sorgit molts de projectes Erasmus +. Això vol dir que amb el pas dels anys molts de professors que comencen treballant en projectes d’aquest tipus acaben dissenyant un projecte Erasmus +, la qual cosa permet que els docents es puguin visitar mútuament depenent de l’acció clau elegida (KA1 o KA2).

A eTwinning hi poden participar professors de totes les matèries i àrees de qualsevol de les etapes educatives anteriors a la universitat (infantil, primària, secundària, FP, règim especial…) i constitueix una oportunitat excel·lent per practicar idiomes, encara que aquesta no és una condició indispensable per participar en un projecte. De fet, hi ha molts de centres europeus que desitgen realitzar projectes en espanyol. Així mateix, cal estar familiaritzat amb eines digitals bàsiques, encara que no és necessari ser un expert en TIC.

Des de la posada en marxa del programa eTwinning a les Illes Balears hi han participat 663 docents i 289 centres, amb un total de 410 projectes. A més, s’han lliurat 18 segells nacionals, 16 segells europeus i un Premi Nacional.