torna

Detall de la notícia

Imatge 3311149

Les Illes Balears, al 36è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Cinc editorials i mitja dotzena d'autors hi són amb el suport de la Conselleria de Cultura, amb estand propi
La 36a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, organitzat per Ficomic, compta un any més amb participació de les Illes Balears gràcies a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) que des de fa 11 anys hi té presència. És un dels esdeveniments dedicats al sector del llibre on es venen més exemplars. Comença avui, dijous 12, i se celebra fins al diumenge 15 d'abril a Fira Barcelona Montjuïc.
 
Des de fa tres anys l'IEB lloga un espai gran, de 56 metres quadrats, per acollir, donar cobertura i visibilitat a les editorials de les Illes Balears. D'aquest espai l'IEB paga el 75% i les editorials el 25% restant en funció dels metres que vol.
 
Enguany, les editorials presents a la fira són cinc: Dolmen Editorial, Ominiky, Autsiders, Di7 i Quocio, l’editorial eivissenca que és la primera vegada que hi té representació.
 
A més de la presència d'editors, també hi ha autors que hi assisteixen a través de l'ajut de les subvencions de l'IEB, com són els il·lustradors Gonzalo Aeneas, Àlex Fito o Rafa Vaquer. D'altres hi són presents convidats per les seves editorials, com Jaume Font. 
 
A l’estand de l’IEB hi ha una gran activitat de signatures que organitza cada editorial. Des de l'IEB, els responsables de l'àrea de Literatura i Publicacions, Antoni Planas i Bernat Campins, tenen tancades reunions amb editors espanyols i estrangers que hi són convidats per la fira, en total uns 10.
 
El Saló del Còmic és una fira de venda directa al públic, per la qual cosa hi ha poc sector professional.