torna

Detall de la notícia

El programa "Viu la Cultura" de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports continua els concerts didàctics amb "Un passeig pel Jazz " del grup Miranda Jazz Quartet

Més de 200 alumnes de diferents centres educatius de Mallorca assistiran al concert didàctic que es durà a terme a l’auditori del Conservatori de Palma, aquest dijous 12 d’abril de 2018, amb un torn a les 10.00 h
La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través del programa “Viu la cultura” de la Direcció General de Cultura, continua amb el  cicle de concerts didàctics amb “Un passeig pel Jazz”.
 
Més de 200 alumnes assistiran a aquest concert didàctic que es durà a terme a l’auditori del Conservatori de Palma, aquest 12 d’abril de 2018, amb un únic torn a les 10.00 h.

El grup Miranda Jazz Quartet, format per guitarrista, saxo tenor, contrabaix i bateria, proposa un concert didàctic que té com a objectiu principal donar a conèixer l’origen i l’evolució d’un estil musical tan conegut com és el jazz.

A partir de la interpretació de diferents temes musicals, que al llarg de la història del jazz foren claus i representatius, s’aniran explicant, seguint un ordre cronològic, els diferents corrents jazzístics (ragtime, estil Nova Orleans, estil Chicago, swing, be-bop, cool, jazz llatí, etc.). Es farà, també, una menció especial al blues, ja que es considera l’inici de la música moderna i, en conseqüència, del jazz. No es deixarà de banda l’explicació dels principals instruments emprats, amb una referència especial al saxo, instrument simbòlic del gènere, i a la guitarra elèctrica.

El jazz no és aliè de les noves tecnologies i dels nous corrents musicals, al contrari: se n’aprofita i crea estils actuals tan coneguts com l’acid jazz o el techno jazz, que també es podran escoltar.

Durant tot el concert es projectaran imatges representatives de la història del jazz, que ajudaran a entendre millor les explicacions i la música que s'escoltaran en viu i en directe.
 
Centres participants: 
 
Auditori del Conservatori de Palma
 
Dijous, 12 d’abril de 2018
 
10.00 h: CEIP ESCOLA GRADUADA, IES FRANCESC DE BORJA MOLL, IES AURORA PICORNELL, CC JESUS MARIA, IES SON RULLAN, IES LA RIBERA, IES JOSEP MARIA LLOMPART (206 alumnes)