torna

Detall de la notícia

Imatge 3310982

Ca n'Oleo acull la presentació d'"Ansa per ansa", el primer material per aprendre a llegir i escriure, pensat i desenvolupat a Mallorca

Aquest dissabte 7 d’abril a les 10h, s'ha fet a Ca n’Oleo la presentació del material didàctic "Ansa per ansa" i la seva aplicació interactiva, a càrrec dels seus autors i il·lustradors Elisabet Abeyà, Assumpta Mascaró, Maria Fortuny, Andreu Terrades, Pere Cortada, Aina Bonner i Flavia Gargiulo, i amb les intervencions del director general de Participació i Memòria Democràtica, Manel Santana, en representació de la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i d'Antoni Mir de la Institució Francesc de B. Moll. A continuació s'han dut a terme una sèrie de tallers simultanis. L’acte ha finalitzat amb una actuació musical de Pere Cortès, Jaume Conte i Pilar Noguera.

"Ansa per ansa" és un material de lectura progressiva que facilita treballar lletra per lletra les dificultats que es presenten en l’adquisició de la lectura i l’escriptura. És, per ara, l’únic material de lectura i escriptura fet, pensat i desenvolupat a Mallorca; per això el vocabulari és proper al dels infants petits que l’utilitzen. Ha estat elaborat, comprovat, revisat i actualitzat amb grups concrets d’infants. Les activitats que s’hi proposen no són estàtiques ni tancades, sinó que són susceptibles de ser variades segons els interessos i el nivell del grup d’infants, de manera que es pugui treballar de manera col·lectiva o individual, segons la metodologia utilitzada. Incorporant una bona dosi de folklore popular (rondalles, dites, endevinalles, danses, jocs, cançons…) les característiques d’aquest material fan que pugui ser una bona ajuda per als infants estrangers que necessiten adquirir vocabulari nou i les estructures pròpies de la llengua catalana, en els primers cursos de primària.

L’equip d’Ansa per ansa
Autors: Elisabet Abeyà, Maria Fortuny, Assumpta Mascaró
Il·lustracions: Andreu Terrades
Aplicació interactiva i recursos a la xarxa: Pere Cortada
Il·lustracions dels llibres de lectura: Aina Bonner, Flavia Gargiulo