torna

Detall de la notícia

Imatge 3310252

El Patronat del Museu i Centre Cultural de Formentera ha modificat els seus Estatuts per avançar en el projecte de Museu

\ La consellera Fanny Tur hi dona compte de totes les gestions fetes en els darrers mesos

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha presidit aquest dimecres a la sessió ordinària del Patronat de la Fundació Museu i Centre Cultural de Formentera, a la seu del Consell Insular de Formentera. Aquesta reunió ha estat posterior a la visita realitzada a sa Senieta, la casa pagesa que serà la seu del futur Museu de Formentera, que ha fet amb el president del Consell Formentera, Jaume Ferrer, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets, i la consellera insular de Cultura, Susana Labrador.
 
Un dels punts de la reunió del Patronat ha estat la modificació d'Estatut, així com informar sobre les gestions realitzades en relació al Museu de Formentera, entre les quals destaquen el registre del solar cedit per Sa Nostra a nom de la Fundació del Museu, a més del traspàs al Consell insular de l’aportació de 500.000 € per part de la Conselleria per a la compra de sa Senieta.
 
Quant a la modificació d’Estatuts és en relació amb els canvis institucionals en la composició del Patronat de la Fundació Museu i Centre Cultural de Formentera després de l’entrada en vigor de la Llei 26/2013, de 27 de desembre, de caixes d'estalvi i fundacions bancàries, que instava a la transformació de la Caja de Ahorros y Monte de Piedad de las Baleares “Sa Nostra” en una fundació en el termini d'un any comptador a partir de la publicació de la Llei. Amb el nom de “Fundació Caixa de Balears” es va constituir una fundació privada de duració indefinida, sense ànim de lucre i d’interès general, el patrimoni de la qual, d’acord amb els seus Estatuts, es troba afectat de manera duradora a la realització dels fins propis de la Fundació.
En virtut d’aquest canvi, es fa necessari introduir una modificació en la redacció dels Estatuts de la Fundació Museu i Centre Cultural de Formentera, de manera que el representant de Caixa Balears “Sa Nostra” i el de la “Fundació de la Caixa “Sa Nostra” passen a ser tots dos de la Fundació Caixa Balears.
 
La reunió del Patronat ha estat posterior a la visita a sa Senieta. La consellera de Cultura Fanny Tur ha destacat que la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a més d'aportar part de l'import de la compra de finca pagesa, també ha reservat una partida de mig milió d'euros per l'encàrrec del projecte de rehabilitació com més aviat millor.