torna

Detall de la notícia

Imatge 3308977

Mans a les Mans, nova associació de persones cuidadores, presenta els seus objectius a la consellera de Salut

La consellera de Salut, Patricia Gómez, s’ha reunit avui amb l’associació de persones cuidadores‘Mans a les Mans. A la reunió han assistit la subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties poc Freqüents, Angélica Miguelez; la presidenta de Mans a les Mans, Joana Sastre, el vicepresident, Manel Morales, i la tresorera de l'entitat, Maria Sastre.

Joana Sastre ha exposat els objectius de l'entitat a la consellera, entre els que destaca establir vincles entre les persones cuidadores de malalts crònics a fi que puguin ajudar-se i compartir coneixements des de la base de la seva experiència.

Sastre ha comentat que l'associació és de creació recent i neix després de fer un curs de cuidadors. En aquest sentit, la formació els ha servit per tenir eines, “cuidar després d'haver-se format te dona recursos i una altra perspectiva per al cuidador i el seu entorn,” ha declarat Sastre.

La consellera de Salut, per la seva banda, els ha explicat els detalls del Programa del Pacient Actiu de les Illes Balears, que pretén millorar la qualitat de vida de les persones que tenen malalties cròniques, dels familiars i cuidadors, a través de la formació entre iguals. “Els pacients actius es converteixen en aliats i en un valor importantíssim com a formadors d’altres pacients partint de la seva pròpia experiència”.

Els representants de l'associació han agraït a la consellera de Salut el diàleg permanent amb les entitats de pacients.

Finalment, els membres de Mans a les Mans han anunciat a la consellera que el proper dia 20 d'abril, a les 10 hores, en el Molí de Can Nofre, a Montuïri, es presentarà públicament l’associació de persones cuidadores.