torna

Detall de la notícia

Imatge 3303872

El conseller Iago Negueruela visita alguns comerços i establiments emblemàtics d'Alcúdia

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha visitat aquest dimecres establiments i comerços del municipi d’Alcúdia, acompanyat per la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó i pel batle i altres regidors del consistori.

Durant les diferents visites mantingudes, el conseller ha volgut conèixer de primera mà les impressions i necessitats del comerç local alcudienc, així com comprovar el desenvolupament dels plans de millora impulsats a través de plans de la Conselleria. Així, per exemple, ha visitat diversos forns i obradors adherits a la campanya Pa d’Aquí,
un distintiu de qualitat que vol posar en valor el pa tradicional, iniciativa impulsada per l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) en col·laboració amb l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears.

Durant la visita, Negueruela ha destacat la importància del comerç de proximitat, especialment aquells establiments tradicionals que afavoreixen el producte local, així com també les accions impulsades des de l’Administració autonòmica per a millorar la competitivitat empresarial, i que també beneficien l’ocupació. En aquest sentit, ha recordat el programa iComerç per al foment i millorar la competitivitat dels comerços, els programes del SOIB de formació dual i d’ocupació, així com els ajuts a la contractació i l'autoocupació i els projectes d’Escola Nàutica i l’Escola d’Hosteleria que estan en marxa.

La visita ha començat aproximadament a les 10.00h amb una visita a Can Nicolau, negoci familiar amb molta tradició a Alcúdia, i a continuació han visitat Bulldog, una botiga de roba i complements. En direcció al Port, les autoritats han visitat dos obradors i forns emblemàtics, com són Can Serra i Can Torres. Finalment, el darrer establiment visitat ha estat la carnisseria El Castellano, establiment amb més de 15 anys i on han conegut la gran varietat de carns, olis i vins de que disposen.