torna

Detall de la notícia

Imatge 3291864

El Govern inicia la construcció de 4 habitatges de protecció oficial a Sant Lluís

 

La presidenta Armengol i el conseller Marc Pons visiten el solar on començaran les obres
La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada pel conseller de Territori Energia i Mobilitat, Marc Pons, han visitat avui el solar on començaran les obres de quatre habitatges de protecció oficial que es construeixen a Sant Lluís.

Armengol ha recordat que aquesta és la primera promoció d'habitatge públic que es du a terme des de fa deu anys a Menorca i ha ressaltat que, des del Govern, “som molt conscients de la necessitat que molta gent té d'accedir a un habitatge” i que per tant “estam compromesos amb la política d'habitate públic”, com és el cas d'aquests quatre pisos “que podran donar suport a quatre famílies que ho necessitin”.

Està previst que la durada de les obres sigui de 12 mesos i que tenguin un cost de 464.800 euros. La construcció es du a terme en un solar de 302 metres quadrats, propietat de l’Ibavi, ja que l’Ajuntament el va cedir mitjançant un conveni l’any 2009. La construcció està emmarcada en el Pla d’Habitatge de les Illes Balears 2017-2020.

Aquest pla preveu la construcció de 62 pisos de protecció oficial a Menorca. Això suposarà augmentar un 29 % el parc d’habitatge públic de l’illa, que actualment és de 213 pisos. Aquests habitatges es faran en tres promocions que es començaran a construir aquest 2018. A més de la de Sant Lluís, n’hi ha dues de previstes al carrer de Borja Moll de Maó de 40 i 18 habitatges cadascuna.

Mesures del Pla d’Habitatge
El Pla d’Habitatge de les Illes Balears preveu la construcció de 511 pisos socials, amb una inversió de 50 milions d’euros. A més, però, inclou altres mesures que han de contribuir a augmentar el nombre d’habitatges socials a totes les illes.

Una d’aquestes mesures és el programa per rehabilitar habitatges privats a canvi que els propietaris els cedeixin temporalment a l’Ibavi per a llogar. Una altra és la cessió obligatòria d’habitatges per part de grans tenidors que faci més de dos anys que estiguin desocupats, per destinar-los a lloguer social si hi ha necessitat d’habitatge. Aquesta és una mesura que s’inclou en la Llei de l’habitatge, actualment en tramitació parlamentària.

Per altra banda, tots els pisos de protecció oficial s’han passat a règim de lloguer i també s’han adequat les rendes perquè cap llogater no hagi de destinar més del 30 % del seu sou a pagar la renda cada mes.

Inauguració de Ca n'Àngel
La presidenta i el conseller també han assistit a la inauguració de ca n'Àngel, un edifici emblemàtic d'es Mercadal que ha estat rehabilitat i que es destianarà a usos culturals. La restauració ha costat prop de 600.000 euros i s'ha finançat en un 50 per cent a través dels fons FEDER cultural, els quals estan gestionats per la conselleria de Territori, Energia i Mobilitat. A la reobertura de l'edifici hi han estat convidat tot el poble i s'ha inaugurat una exposició del pintor Carlos Mascaró i una mostra col·lectiva dels alumnes, professors i socis de l'escola de pintura Punt@art.