torna

Detall de la notícia

Imatge 3290751

El Govern i la UIB organitzen les jornades Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: la Llengua Oral

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i el Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears (GRESIB-UIB) organitzen les jornades Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: la Llengua Oral, que tindran lloc els dies 20 i 27 d’abril i 4 de maig de 2018 a l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP).

Aquestes jornades s’adrecen especialment als periodistes i als professionals dels mitjans de comunicació audiovisuals de les Illes Balears i tindran una durada de 10 hores (9 de presencials i 1 en línia).

Els objectius d’aquesta formació són:

  • Reflexionar sobre la llengua com a eina bàsica de feina del periodista i sobre la responsabilitat dels professionals dels mitjans de comunicació com a difusors de models lingüístics de referència.
  • Suscitar inquietud i interès per a fer un ús de la llengua correcte i adequat, que respongui amb eficàcia a les necessitats comunicatives dels mitjans de comunicació.
  • A partir de l’estudi d’aspectes concrets (fonètics i morfosintàctics), facilitar eines per a analitzar críticament els propis usos lingüístics.
  • Proporcionar recursos per a continuar millorant la praxi lingüística en l’àmbit professional.


Els interessats s'hi poden preinscriure fins al dia 6 d'abril a la pàgina web de les jornades on s'hi troba tota la informació: http://qualitat-linguistica.uib.cat/formulari/

La conferència inaugural de les jornades, que tindrà lloc el dia 19 d’abril, anirà a càrrec de Joan Carles Muntaner, exdirector de TVE a les Illes Balears.