torna

Detall de la notícia

Imatge 3290394

El Govern distingeix Maria Dolors Besné i John Neville Peter Tunks com a Cornelius Atticus 2017

El Govern de les Illes Balears ha atorgat la distinció Cornelius Atticus 2017 a Maria Dolors Besné Tejada, en categoria femenina, i a John Neville Peter Tunks, en categoria masculina i a títol pòstum, en un acte que ha tengut lloc a la capella de Consolat de Mar, presidit per la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i al qual han assistit la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i el director general d’Esports, Carles Gonyalons.
 
La presidenta Armengol ha destacat que “és especialment emocionant poder entregar la primera distinció específicament femenina del Cornelius Atticus”, ja que significa “una passa endavant cap a la igualtat real que volem”. Cal recordar que enguany és la primera vegada que s’entrega el guardó en categoria femenina i masculina. Per altra banda, la cap de l’executiu ha elogiat els dos premiats: Besné, per una trajectòria de “prestigi i d’entrega absoluta a la col·lectivitat esportiva”, i Tunks, pels seus anys “transformant i impulsant l’esport de l’atletisme a Formentera”.
 
Maria Dolores Besné de Tejada s’inicià en la pràctica del bàsquet als 18 anys. És la presidenta de la Federació Balear de Voleibol des de 2016 i ha entrenat diversos equips femenins d’aquest esport de la màxima categoria a Mallorca. És la primera dona dedicada al món esportiu reconeguda amb la nova categoria femenina de la distinció Cornelius Atticus creada en aquesta edició, a banda de la categoria masculina. Del total de 33 guardonats amb el Cornelius Atticus, que s’atorga des del 1996, només tres dones havien estat distingides fins en aquesta nova distinció.


John Neville Peter Tunks va treballar en la promoció de l’esport pitiús, tant des del vessant de la docència com des del de la formació esportiva dels joves i la pràctica de l’esport, des que va establir la seva residència a Formentera, el 1965. En els darrers dotze anys de la seva vida va competir en la categoria de veterà en proves de velocitat i longitud, i aconseguí 37 medalles en diverses competicions estatals.
 
Per part de Tunks, la vídua i filla han recollit la distinció.
 
Les dues propostes varen ser ratificades pel Consell de Govern del passat 16 de febrer després que fossin els dos noms més votats pel jurat del reconeixement en la reunió del passat 7 de febrer de 2018 convocada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.
 
Cornelius Atticus és la màxima distinció que atorga el Govern de les Illes Balears a una persona vinculada al món de l’esport, en reconeixement a la trajectòria esportiva en diferents àmbits (esportista, tècnic, promotor o dirigent).