torna

Detall de la notícia

Imatge 3290379

Francina Armengol destaca el compromís del petit comerç amb la nostra millora de la qualitat de vida

"Sempre és positiu que sorgeixin noves mesures que reforcin l’associacionisme i permetin assolir, col·lectivament, els reptes que ens són comuns. El Club AFEDECO uneix sector i simpatitzants per a, tots junts, abordar problemes i cercar solucions”.
Armengol ha fet aquestes declaracions durant la presentació del Club AFEDECO, una iniciativa de la federació de comerç més gran de les Illes Balears per donar difusió i contribuir al desenvolupament d’un comerç local innovador i dinàmic.
La presidenta ha elogiat la iniciativa d’AFEDECO, “un plantejament modern i engrescador, que s’adapta als nous hàbits de consum, alhora que posa de relleu els valors del petit comerç, com la proximitat, el tracte personal i el compromís amb la sostenibilitat del territori i el medi ambient, així com amb els seus ciutadans i ciutadanes”.
“Cal recordar que el comerç va ser el primer col·lectiu a acordar un nou conveni col·lectiu amb importants increments salarials, millorant els drets dels seus treballadors i treballadores”.
En aquest sentit, la representant del Govern ha mostrat el seu suport al petit comerç, un sector en què “creiem fermament” i amb el qual “volem seguir col·laborant”. “El comerç de proximitat dóna vida als nostres barris i municipis, crea llocs de treball i contribueix al desenvolupament de l’economia. El comerç i la petita i mitjana empresa són garantia d’una vida millor per als ciutadans i ciutadanes de les illes”.
La titular de l’executiu ha agraït a AFEDECO la seva implicació i participació a tots els nivells, que han permès la reforma d’una llei de comerç que “dóna més oportunitats als petits i mitjans negocis locals” i que ha possibilitat programes de modernització com iComerç i modificacions normatives autonòmiques, amb l’objectiu d’assolir un major equilibri entre grans i petits, limitant la instal·lació de grans superfícies.
Club AFEDECO
El Club AFEDECO es projecta a través de la figura de FEDE (aFEDEco), símbol d’un Club en el qual puguin integrar-se totes aquelles empreses, autònoms, institucions locals, insulars i autonòmiques, i la resta de simpatitzants del comerç de proximitat.
L’objectiu d’AFEDECO és mostrar un comerç de proximitat més innovador, renovat, ecològic i modern, enfocat a la col·lectivització d’accions promocionals, com la dinamització de les àrees comercials de les ciutats. El Club posa a disposició de simpatitzants i usuaris eines, com les xarxes socials, que afavoreixin la dinamització del petit comerç i donin difusió als avantatges del negocis locals. La idea és vertebrar l’activitat del sector a pobles i nuclis urbans, propiciant un model de comerç mediterrani, que busqui la sostenibilitat comercial, econòmica i medi ambiental.