torna

Detall de la notícia

Imatge 3287726

Els jardins de Marivent, que ja han registrat 73.000 visites, es tanquen aquest dimecres amb motiu de la Setmana Santa

L'accés als jardins del Palau de Marivent es tancarà al públic a partir d'aquest dimecres 21 de març i fins al proper 4 d'abril, aquests dos dies inclosos, amb motiu de la Setmana Santa i tal com es preveu que es faci cada any a partir de l'acord entre el Govern de les Illes Balears i la Casa Reial, per tal de conjugar l'obertura al públic dels jardins de Marivent i l’ús del complex com a residència de la família reial.

Els jardins de Marivent s'obriren al públic per primera vegada el 2 de maig de l'any passat i des de llavors, fins a aquest diumenge 18 de març, s'han registrat ja 72.980 visitants. Es permet l’accés lliure als jardins durant tot l’any, exceptuant quinze dies coincidint amb la Setmana Santa i entre el 15 de juliol i el 15 de setembre. L’horari d’accés a l’estiu —de l’1 de maig al 30 de setembre— és de les 9.00 hores a les 20.00 hores, mentre que a l’hivern —de l’1 d’octubre al 30 d’abril— és de les 9.00 hores a les 16.30 hores.
 
Els jardins públics de Marivent ocupen una superfície total de 9.155 metres quadrats i destaquen pel seu valor botànic, cultural, històric i simbòlic. L’espai constitueix un exemple de jardí mediterrani amb un total de quaranta espècies vegetals diferents, la majoria autòctones. Els visitants hi poden seguir diferents recorreguts a peu per camins habilitats.

L’obertura al públic dels jardins de Marivent respon a l’Acord de Governabilitat per a les Illes Balears subscrit entre les formacions polítiques PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Podemos Balears. El projecte d'obertura, coordinat per la Conselleria de Presidència del Govern, també va incloure l’exposició permanent d’un conjunt de dotze escultures en bronze de l’artista Joan Miró.

La família Miró va tenir la iniciativa de cedir aquestes obres al Govern de les Illes Balears perquè atorguin un valor afegit a la visita dels jardins, i d’aquesta manera, també es posàs de manifest el lligam de l'obra de Joan Miró amb el barri de Cala Major, a Palma, que el mateix artista va escollir per viure-hi i treballar-hi, i també l’enorme tradició cultural i artística que envolta el Palau de Marivent.