torna

Detall de la notícia

Imatge 3286234

El Govern iniciarà a Inca la construcció de 54 pisos de protecció oficial, que suposaran un augment del 51 % en el parc d'habitatge públic del municipi

La presidenta Armengol presenta aquesta promoció, que té una inversió prevista de 5,8 milions d’euros

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada pel conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i pel batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha visitat avui el solar on el Govern construirà 54 pisos de protecció oficial. La previsió és que les obres comencin l’estiu que ve i suposin una inversió de 5,8 milions d’euros. Aquesta promoció implicarà un augment del 51 % en el parc d’habitatge social de la capital del Raiguer, que ara compta amb 106 habitatges.
 
Armengol ha recordat que el solar on s’alçarà la nova promoció es va comprar durant el darrer Pacte de Progrés, quan també es va fer el concurs d’idees. «Després d’una legislatura amb majoria absoluta del PP i amb el senyor Company com a conseller d’Habitatge, que va fer una nul·la política d’habitatge, ara reprenem moltes iniciatives i en feim de noves», ha indicat la cap de l’executiu, que ha afegit que «estam fent una política d’habitatge clara i valenta, que no es pot aturar i que ha de tenir continuïtat durant les properes legislatures». Per la seva banda, el conseller Pons ha detallat com serà el projecte i ha destacat la seva eficiència energètica. Pel que fa a la tramitació, ha dit que «tan bon punt tinguem la llicència i el projecte executiu acabat, licitarem les obres», i ha informat que l’objectiu és començar-les al juliol, complint així amb el calendari marcat en el Pla d’Habitatge.
 
La nova promoció s’ubicarà en un solar propietat de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), que el comprà durant la legislatura 2007-2011. Pel que fa als pisos, 50 d’ells seran de dues habitacions, mentre que els quatre restants comptaran amb tres habitacions. També s’habilitaran 54 places d’aparcament. Les obres tenen una durada prevista de 18 mesos i la llicència d’obres es va sol·licitar a l’Ajuntament el passat 30 de gener.
 
 
218 nous HPO a Mallorca
Actualment, Mallorca compta amb 1.447 habitatges de protecció oficial. El Pla d’Habitatge, presentat el passat mes de novembre, preveu la construcció de 218 pisos de lloguer social a Mallorca, cosa que suposarà un augment del 15 % del parc disponible, amb una inversió total de 25 milions d’euros. La previsió és que les promocions s’iniciïn durant el 2018.
 
A les Balears, el parc d’habitatge públic és de devers 1.800 pisos. El Pla d’Habitatge preveu la construcció de 511 pisos nous, que suposaran un augment d’un 30 % en el parc total d’habitatge social disponible, amb una inversió aproximada de 50 milions d’euros.
 
Altres mesures
A més de la nova construcció, el Pla preveu altres mesures per augmentar el nombre d’habitatges socials. Una d’elles és el programa per rehabilitar habitatges privats a canvi que els propietaris els cedeixin temporalment a l’IBAVI per ser llogats. Una altra és la cessió obligatòria d’habitatges, per part de grans tenidors, que duguin més de dos anys desocupats, per destinar-los a lloguer social si hi ha necessitat d’habitatge. Aquesta és una mesura que s’inclou en la Llei de l’habitatge, actualment en tramitació parlamentària.
 
Per altra banda, tots els pisos de protecció oficial s’han passat a règim de lloguer i també s’han adequat les rendes perquè cap llogater no hagi de destinar més del 30 % del seu sou a pagar la renda cada mes.