torna

Detall de la notícia

Imatge 3285459

Armengol destaca els 40 anys de compromís de la UIB amb la Comunitat

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha destacat els “40 anys de progrés econòmic i social, gràcies a una Universitat oberta i lligada a la seva gent i el seu entorn, que ens ha ajudat a prosperar, sempre amb la mirada posada en el futur”.
 
Armengol ha posat en relleu, durant l’acte que ha commemorat el 40 aniversari de la institució, el paper d’una Universitat que “nodreix la ment i enriqueix en cor”, intruint professionals, millorant les persones i formant ciutadans amb valors, i que ha ajudat “al desenvolupament de les nostres empreses, organitzacions i institucions”.
 
La presidenta ha agraït l’esforç i esperit vocacional de tota la comunitat universitària, “per la capacitat de generar i traslladar, amb tot aquest coneixement, el seu afany per saber i millorar col·lectivament, a les generacions venidores, en un cercle virtuós que s’alimenta cada dia”. “Gràcies per ser els mentors dels nostres temps i dedicar la vostra vida a fer millor la dels altres, a través de l’ensenyament i l’ampliació de les fronteres del nostre coneixement”.
 
La titular de l’Executiu ha reivindicat el paper d’una educació i universitat pública i de qualitat, “a l’abast de tots”, “que ens permeti avançar cap a una societat més justa, igualitària i competitiva, on tothom tingui l’oportunitat de créixer”.
 
“Reptes com la diversificació econòmica, la innovació, la reducció de les desigualtats, la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes, trobaran resposta amb més i millor coneixement, amb més i millor educació i universitat pública”, ha afegit.
 
En aquest sentit, ha refermat el compromís del Govern amb una institució que “ens fa sentir orgullosos”. “Una Universitat que millora en docència, investigació, gestió... que forma de manera integral, que irradia cultura, que es projecta cap a l’exterior, que es preocupa pel medi ambient, que contribueix al desenvolupament econòmic i que millora la qualitat de vida de mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs”.
 
“Una Universitat – ha continuat -, refugi d’adversitat i ornament de prosperitat; que es rebel·la contra el destí, fomentant la mobilitat social; i que enfront de les desigualtats, és garant de drets socials”.
 
En aquesta línia, la representant del Govern ha animat a tots els estaments a “sumar esforços i multiplicar resultats”, per seguir impulsant un “projecte comú entregat a la construcció d’una societat de progrés, més justa, culta i solidària, que ens projecti cap a un futur on tots avancem de la mà”.