torna

Detall de la notícia

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Cultura, col·labora en l'organització de la Quarta Conferència Internacional de Cornamuses

La Quarta Conferència Internacional de Cornamuses (Fourth International Bagpipe Conference) té lloc els dies 9, 10 i 11 de març de 2018 a Palma, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Cornamusa (avui dissabte, 10 de març).

Amb el suport de la Societat de Cornamuses, les conselleries de Turisme i Cultura del Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Palma i Sóller, s’ha preparat un programa ple d’activitats durant tot el cap de setmana.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la seva Direcció General de Cultura, en l’exercici de les seves competències, té com a objectius revitalitzar i potenciar les nostres senyes d’identitat i prestigiar la cultura pròpia de cada illa, és a dir, la cultura popular i tradicional de les Illes Balears, de la qual les xeremies i la seva sonoritat són un dels elements més representatius.

Divendres 9, a les 20.00 hores, ha tingut lloc el concert d’obertura al teatre Xesc Forteza, a Palma, mentre que dissabte dia 10, des de les 9.00 fins a les 20.00 hores, l’Arxiu del Regne de Mallorca esdevé la seu de les sessions teòriques dels especialistes nacionals i internacionals, a més de disposar d’una mostra d’instruments. Finalment, el diumenge 11 de març s’ha organitzat una excursió a Sóller per a tots els ponents i participants.

Com que les sessions de l’Arxiu del Regne  de Mallorca es desenvolupen en català, castellà i anglès, es disposarà d’un servei de traducció simultània per a una completa comprensió de les conferències.

Entre les ponències internacionals cal destacar les dels experts Eugen Baryshnikau (“El renaixement de la cornamusa als estats post-soviètics”); Patrick Burbaud (“Arqueo-musicologia de la cornamusa a Gascunya”); Andrew Chun-kit Yu (“El desenvolupament de la cornamusa escocesa a Hong Kong”); Ersen Varli (“La cornamusa a Turquia”); la coordinadora de les Jornades, Cassandre Balosso-Bardin (“El braç del cornamuser i el control del sarró”), i el metge mallorquí Carles Amengual, que combina l’ús d’aquest instrument i el passeig per la natura com una forma de consciència plena (Mindfulness).

Per a més informació: www.internacionalbagpipeorganisation.com o internationalbagpipeorg@gmail.com.