torna

Detall de la notícia

Imatge 3278024

Armengol ha clausurat el VI Congrés Nàutic, en què ha remarcat el paper estratègic del sector

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha clausurat el VI Congrés de l’ANEN, que, sota el títol «Sostenibilitat, innovació, creativitat i tecnologia: claus per a una nàutica transformadora», s’ha celebrat els dies 8 i 9 de març al Palau de Congressos de Palma, organitzat per l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN) amb la col·laboració de l’Associació d’Empreses Nàutiques de les Illes Balears (AENIB).
 
Armengol ha destacat el paper estratègic del sector nàutic com a via per «diversificar l’economia» i «crear ocupació de qualitat», i ha realçat la feina de les empreses locals, «que situen les Illes Balears com la segona comunitat amb més quota de mercat nàutic d’Espanya».
 
La presidenta ha posat l’accent en el treball conjunt del Govern i l’AENIB, que s’ha traduït en iniciatives concretes, com els programes de formació dual a empreses nàutiques i en els dos futurs centres de formació professional en reparació i manteniment d’embarcacions. Es tracta d’unes mesures que tenen per objectiu «aportar solucions a la creixent demanda de talent professional per part del sector i millorar la competitivitat de la nostra economia».
 
Així mateix, la titular de l’executiu també ha posat en relleu la col·laboració amb la nàutica balear «per obrir nous mercats i atreure inversió» i «donar difusió a la feina que les empreses locals duen a terme».
 
Amb aquesta finalitat, aquest any la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria ampliarà la superfície d’exposició de la Palma Boat Show, que per primera vegada superarà els 81.000 m2, i incorporarà nou pont flotant de 72 metres de longitud, donant cabuda a un nombre més elevat d’empreses participants.
 
D’altra banda, Armengol ha expressat la necessitat d’apostar per la sostenibilitat i la innovació tecnològica en el sector, a fi de continuar sent "referents en qualitat inavegar junts cap a un futur de competitivitat, sostenibilitat i prosperitat compartida".