torna

Detall de la notícia

Imatge 3276981

El touroperadors alemanys valoren l'aposta per la qualitat feta a les Illes Balears

A la segona jornada del Govern a la ITB de Berlín els TTOO alemanys han fet arribar a la vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets, les seves inquietuds i propostes. A la reunió hi han assistit també el director general de Turisme, Antoni Sansó, i el director de l’Agència Balear de Turisme (ATB), Jaume Alzamora. Com a novetat de l'edició d'enguany, a les reunions també hi han assistit representants dels consells de Menorca, Eivissa i Formentera, així com directius de la FEHM.

Els touroperadors que hi han participat en les trobades són: Tui, Der Toruristik, Thomas Cook, Schauinsland, Alltours i, per primera vegada, FTI Toruistik.

En declaracions als mitjans de comunicació, la vicepresidenta ha explicat que gairebé totes les empreses que han rebut coincideixen que el 2018 serà un bon any i cap d'ells preveu un descens significatiu de turistes alemanys.

Tots els touroperadors coincideixen que les xifres d'arribada de turistes alemanys serà similar a l'any passat però molts han explicat que es distribuiran durant els mesos de primavera i tardor. En aquest sentit, alguns han apuntat un petit descens durant els mesos d'hivern que es compensaria amb més visites entre maig i octubre. Tots consideren encertada l'estratègia de Better in Winter i han demanat que l'oferta d'allotjament i complementària es mantengui, així com la connectivitat aèria, sobretot d'Eivissa i Menorca.

Alguns dels Touroperadors han constatat el ressorgiment d'alguns mercats competidors com ara Turquia, Tunísia o Grècia. Així mateix, però, han ressaltat que Balears és una destinació turística «consolidada i molt valorada per part dels ciutadans alemanys». Per això, consideren que els esfodrços de promoció han de ser per tal de mantenir la reputació aconseguida els darrers anys.

Pel que fa als preus, els touroperadors han destacat que Balears és una destinació més cara que d'altres i tot seguit «reconeixen que és per mor de l'esforç realitzat per part del sector públic i privat per millorar l'oferta i cercar un turisme de qualitat».

La consellera de Turisme ha reconegut que els touroperadors han demanat tenir més informació sobre les inversions que es fan amb la recaptació de l'Impost de Turisme Sostenible. En aquest sentit, Busquets els ha avançat que el Govern té enllestit un pla de comunicació sobre els projectes executats gràcies a l'ITS i que aviat es posarà en marxa, amb l'objectiu d'informar «de manera directa i adequada» per tal de millorar el coneixement que tenen els visitants d'aquesta mesura.

Els touroperadors han confirmat al Govern que els turistes alemanys acullen positivament l'Impost de Turisme Sostenible perquè «saben que implicarà millora de Balears com a destinació turística».

A l’inici de la seva intervenció, la vicepresidenta, Bel Busquets, ha recordat la seva adhesió a la vaga del 8 de març i ha transmès el seu suport a les vaguistes i manifestants. Bel Busquets s'ha adherit a la vaga feminista i aportarà la part proporcional de la jornada d'avui del seu sou a una entitat que fa feina per la igualtat.