torna

Detall de la notícia

Imatge 3276776

Més de 30 centres dels territoris de parla catalana comparteixen experiències de dinamització de la llengua catalana en el marc de l'Any Llompart

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyat de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, assistirà avui horabaixa a la inauguració del simposi “La llengua catalana als centres educatius. Català, de l’aula al món”.

El simposi ha estat organitzat pel Servei de Normalització Lingüística i Formació de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i forma part de les activitats que durant el 2018 es duran a terme per commemorar l’Any Llompart. Enguany es compleixen 25 anys de la mort de Josep Maria Llompart de la Peña, escriptor, poeta, editor, crític, articulista, assagista, traductor, docent i activista cultural.

El simposi té lloc avui i demà a la Universitat de les Illes Balears i s’adreça als docents de les etapes d’educació infantil, primària, secundària i de persones adultes, comptant amb la participació de més de 30 centres educatius d’arreu dels territoris de parla catalana (l’Alguer, Perpinyà, Andorra, Catalunya, Franja de Ponent, País Valencià, Eivissa, Formentera, Menorca i Mallorca), els representants dels quals mostraran els seus projectes de foment i dinamització de la llengua catalana. Entre d’altres, alguns dels projectes que es presentaran seran el de la creació d’un programa de ràdio a l’aula que s’emet per a tot el barri, la integració dels nouvinguts, l’èmfasi amb la pràctica de l’expressió oral a les classes de llengua, un projecte d’intercanvi amb un centre de Perpinyà, l’ús de les gloses com a eina educativa, o les diferents estratègies per ensenyar català a l’escola andorrana o a l’Alguer.

Programa
El programa del simposi inclou conferències, una exposició d’experiències a centres i una taula rodona. La conferència inaugural, prevista per a aquesta tarda a les 18h, titulada “El català al món, reptes i oportunitats”, anirà a càrrec del sociòleg, periodista i escriptor Salvador Cardús.

Tant divendres com dissabte els centres tindran l’oportunitat de compartir les seves experiències.

Divendres, 9 de març
17:30 Acte inaugural
18:00 Conferència Salvador Cardús: “El català al món, reptes i oportunitats”.
19:00 Presentació d’experiència d’aula: “Dinamització de la llengua catalana als centres educatius”
19:30 Presentació d’experiències educatives
20.30 Sopar i actuació musical amb Pep Suasi
 
Dissabte, 10 de març
10:00 Conferència Ferran Suay: “Les actituds lingüístiques, de la individualitat al col·lectiu”
11:00 Presentació d’experiència de centre “L’escola s’acosta al poble”.
11.30 Pausa/cafè
12:00 Presentació d’experiències educatives
13.30 Pausa – Dinar
15.30 Taula rodona: “L’impuls del català dels centres a la societat”
17:00 Debat participatiu
18:00 Pausa/cafè
18.30 Conclusions
19:00 Acte de cloenda del Simposi
19:30 Toni Gomila “Peccatum”
 
Es pot consultar el programa complet aquí.
Si estau interessats en alguna entrevista vos pregam que contacteu amb el Gabinet de Comunicació de la Conselleria d’Educació i Universitat.